Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dragan Stevanović, supergenije - Završio fakultet za pet dana!

rssBookmark and Share

Surdulica 20.03.2015. Alo

Državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator naprednjaka za jug Srbije Dragan Stevanović uspeo je ono što bi teško pošlo za rukom i čuvenom Albertu Ajnštajnu, a to je da za pet dana položi čak 10 ispita i tako postane ekonomista – operativni menadžer!

Dragan Stevanović (Foto: Tanjug)
Dragan Stevanović (Foto: Tanjug)

Ovaj naprednjak iz Surdulice završio je Višu školu za menadžment i poslovne sekretare za godinu dana, i to tako što je polagao i po tri ispita dnevno! Zanimljivo je da Ajnštajn iz Surdulice ne zna da je ovu školu završio u Sremskim Karlovcima, a ne u Sremskoj Kamenici, kako navodi u svojoj zvaničnoj biografiji na sajtu Ministarstva privrede.

Dokumentacija ove škole, u koju je „Alo!“ imao uvid, otkriva da je Stevanović napravio sebi vrlo zgusnut raspored polaganja ispita, pošto je čak sedam predmeta sa prve godine dao tokom nekoliko dana juna 2006, a ostalih 10 ispita položio je u periodu od 11. do 15. juna naredne godine!

Tako je, recimo, student Stevanović uspeo da 13. juna 2007. položi Osnove informatike, Poslovnu statistiku i Preduzetništvo, sutradan Poslovno pravo, a dan kasnije još dva ispita – Poslovni menadžment i Engleski jezik.

Juče smo pozvali Stevanovića da nam otkrije recept za ovakvo turbo-polaganje ispita, ali je on bio nedostupan. Odgovore nismo dobili ni iz Ministarstva privrede, a iz istog resora ostali su nam dužni i informacije u vezi sa Stevanovićevom ulogom u zapošljavanju u surduličkom ogranku Hidroelektrane „Đerdap“ (Vlasinske hidroelektrane).

„Alo!“ je pisao da su „Vlasinske hidroelektrane“, koje imaju oko 100 zaposlenih, u januaru ove godine uposlile još 31 radnika, i to „na poslovima sporta, rekreacije i kulture i opštih poslova“, kako je navedeno u javnoj nabavci. Oni su za ovaj posao, koji je opisan kao arhiviranje i skladištenje dokumentacije, plaćeni ukupno 2.538.597 dinara, a SPS iz Surdulice je kao ključne ljude za ovo partijsko zapošljavanje označio upravo Stevanovića i Bobana Petrovića, direktora pomenutog državnog preduzeća.

Nisam ponosan na dužinu – studiranja

Uzdanica SNS-a Stevanović je pred izbore u maju 2012. kao okoreli radikal za medije izjavio:

„Ja sam završio Višu školu. Nisam ponosan na dužinu studiranja. Žalim za vremenom kada sam verovao tom Tomislavu Nikoliću, žalim za sve ono što sam uradio za njega verujući da radim ispravnu stvar“, kazao je tada Stevanović. U međuvremenu, Stevanović je prešao u naprednjake, ali izgleda i brzinski završio i osnovne akademske studije na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment „Union“ Univerziteta u Beogradu, kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Diplomirao na tastu

Stevanović je diplomirao sa temom „Finansijska analiza poslovanja preduzeća DD GTS Komerc u 2006. godini“, i kako saznajemo, reč je o firmi njegovog tasta Dragiše Stankovića koja je skoro dve godine u blokadi.

 


#   SNS   Surdulica   Vlasinsko jezero   Dragan Stevanović Boske   partijsko zapošljavanje   engleski jezik
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima