Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Да ли је Дивљана адекватно место за мигранте?

rssBookmark and Share

Ниш 03.11.2016. Јужна Србија Инфо

Функционери Града Ниша настављају да погнуте главе слушају налоге Владе Србије, речено је данас на конференцији за новинаре у ГрО Демократске странке у Нишу.

ДС Ниш: Да ли је Дивљана адекватно место за мигранте?

У Нову 2017. годину поред смањеног трансфера новца од пореза на зараде и смањења средстава намењених Јавним предузећима и установама којима је Град оснивач, функционери Града Ниша настављају да погнуте главе слушају налоге Владе Србије, уместо да јасно кажу да Дивљана није адекватно место за мигранте који долазе из Арапских земаља, људе који беже од рата, и да је неопходно омогућити им боље услове за привремени боравак у Србији.

Ради се наиме о дечијем одмаралишту „Дивљана“, које ће од нове године примити 220 миграната из Арапских земаља.

Ко ће у целој овој причи сносити највећу штету?

-   На првом месту таква одлука је лоша за мигранте којима није циљ да зимују у Србији, већ да што пре наставе пут даље. Питамо се какве услове има Дивљана за смештај миграната? Да ли има амбуланту, полицијску станицу, продавнице... 

-   На другом месту је само одмаралиште Дивљана, у коју је град Ниш уложио велики новац у реновирање одмаралишта, како би деца похађала реакреативну наставу. 

Зато Демократска странка захтева од градске власти да буде храбрија, а не да ћути погнуте главе, и  јасно каже Влади Србије, да мигранте треба сместити у неком адекватном објекту, попут касарне Војске Србије у Димитровграду, Пироту, које за њих имају знатно боље услове и положај од Дивљане, која је у брду, изолована од градске средине, а самим тим би и одмаралиште “Дивљана“ служила својој намени, кажу из нишког ДС-а.


#   Ниш   ДС   Влада Републике Србије   мигранти   Дивљана дечје одмаралиште
@demokrate @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима