Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Da li je Divljana adekvatno mesto za migrante?

rssBookmark and Share

Niš 03.11.2016. Južna Srbija Info

Funkcioneri Grada Niša nastavljaju da pognute glave slušaju naloge Vlade Srbije, rečeno je danas na konferenciji za novinare u GrO Demokratske stranke u Nišu.

DS Niš: Da li je Divljana adekvatno mesto za migrante?

U Novu 2017. godinu pored smanjenog transfera novca od poreza na zarade i smanjenja sredstava namenjenih Javnim preduzećima i ustanovama kojima je Grad osnivač, funkcioneri Grada Niša nastavljaju da pognute glave slušaju naloge Vlade Srbije, umesto da jasno kažu da Divljana nije adekvatno mesto za migrante koji dolaze iz Arapskih zemalja, ljude koji beže od rata, i da je neophodno omogućiti im bolje uslove za privremeni boravak u Srbiji.

Radi se naime o dečijem odmaralištu „Divljana“, koje će od nove godine primiti 220 migranata iz Arapskih zemalja.

Ko će u celoj ovoj priči snositi najveću štetu?

-   Na prvom mestu takva odluka je loša za migrante kojima nije cilj da zimuju u Srbiji, već da što pre nastave put dalje. Pitamo se kakve uslove ima Divljana za smeštaj migranata? Da li ima ambulantu, policijsku stanicu, prodavnice... 

-   Na drugom mestu je samo odmaralište Divljana, u koju je grad Niš uložio veliki novac u renoviranje odmarališta, kako bi deca pohađala reakreativnu nastavu. 

Zato Demokratska stranka zahteva od gradske vlasti da bude hrabrija, a ne da ćuti pognute glave, i  jasno kaže Vladi Srbije, da migrante treba smestiti u nekom adekvatnom objektu, poput kasarne Vojske Srbije u Dimitrovgradu, Pirotu, koje za njih imaju znatno bolje uslove i položaj od Divljane, koja je u brdu, izolovana od gradske sredine, a samim tim bi i odmaralište “Divljana“ služila svojoj nameni, kažu iz niškog DS-a.


#   Niš   DS   Vlada Republike Srbije   migranti   Divljana dečje odmaralište
@demokrate @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima