Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС опозиција у Лесковцу

rssBookmark and Share

25.05.2012. Аutor : Luka Matić |

Српска напредна странка и Уједињени региони Србије сарађиваће као власт у Лесковцу и Трстенику, док је владаћуја коалиција у Крагујевцу ојачана ДСС-ом.

ДС опозиција у Лесковцу

Иако ДС и СПС у Лесковцу тврде да имају већину након што су четири одборника са изборне листе УРС-а наводно "пребегла" у редове Демократа, из СНС-а је стигло саопштење да су потписали коалициони споразум са УРС-ом, НС-ом, ЈС-ом и ДСС-ом. Ових пет странака укупно имају 41 од 75 одборника у Скупштини Лесковца, што им је и више него довољно за формирање власти.

Представници СНС-а, Уједињених региона, Нове Србије, Јединствене Србије и Демократске странке Србије рекли су на заједничкој конференцији за новинаре да су их спојила програмска начела и договор да се одлуке у будућој власти доносе консензусом.

До сада власт у Лесковцу држале су Демократска странка, која је освојила највише мандата на изборима (22), и Социјалистичка партија Србије. Они су раније саопштили да ће уз помоћ две одборнице Народне партије Маје Гојковић (УРС) и по једног члана УРС-а и Реформистичке странке поново формирати већину у Скупштини Лесковца, али је локални лидер УРС-а Славиша Златновић демантовао "прелетање" одборника са своје изборне листе.


#   ДС   изборне листе
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима