Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двери Дољевац: Нема здраве пијаће воде, нема канализације, а паре се троше на аква-парк

rssBookmark and Share

Нишавски округ 17.03.2017. Јужна Србија Инфо

Док се огромна средства издвајају за изградњу и доградњу аква парка, скоро читава територија општине у 21. веку нема решен проблем водоснабдевања и каналисања отпадних вода, пише између осталог у саопштењу Двери из Дољевца.

Двери Дољевац: Нема здраве пијаће воде, нема канализације, а паре се троше на аква-парк

Саопштење Двери из Дољевца преносимо у целости...

У области водоснабдевања ситуација је најкритичнија а најугроженија села су Белотинац, Чапљинац и Малошиште, чије подземне воде директно загађује слив са Нишке депоније, мада је и у преосталим селима ситуација je катастрофална, далеко од задовољавајуће.

У области изградње канализационих мрежа, ситуација је катастрофална. Пре десет година започете мреже никада нису довршене нити стављене у функцију  а нове не треба ни помињати јер челници општине Дољевац ниједан једини динар нису усмериле за те намене и ка решавању најосновнијих потреба наших грађана.

Симптоматично је и то што је за развој пољопривреде у пољопривредној општини Дољевац није издвојен ниједан једини динар за субвенције пољопривредним произвођачима.

Да ствари буду још црње, чак и новац који република даје општини, наши челници троше ,,на чудан начин,,.

Један од примера јесте и постављање балон сале у Малошишту која је започета пре више од 10 година и за коју је добијено више десетина милиона динара.Балон сала наравно није завршена а пара нема.

Још за многе проблеме грађана у свим насељима дољевачке општине које би требало решавати не постоје средства у општинском буџету за 2017.Годину. Али зато постоје средства за много мање битне ствари, као на пример 65 милиона за копање још једног базена у аква парку за чију изградњу је у 2016.год. утрошено више од 300 милиона а општина задужена кредитом.
 
На све ове нелогичности у прављењу буџета указао је Ненад Стојиљковић, одборник ДВЕРИ у скупштини општине Дољевац и окружни руководилац ДВЕРИ за Нишавски округ. Кроз амандмане које је поднео искористио је све законске могућности да се буџет колико толико врати у нормалу за обичног човека.
 
Амандмани су се односили управо на решавање ових горућих проблема, који највише погађају грађане дољевачке општине, на издвајање средстава за водоснабдевање, канализационих мрежа, субвенција за пољопривреду, као и за смањење средстава за копање још једног базена у аква парку.

Поставља се питање зашто су владајућој СНС у Дољевцу сметали амандмани одборника ДВЕРИ Ненада Стојиљковића? Да ли владајућа СНС сматра да је изградња још једног базена важнија од здраве пијаће воде, од изградње канализационих мрежа, од давања субвенција за подизање воћних засада, пластеника, набавку пољопривредних машина итд.?Да ли владајућа СНС у Дољевцу мисли да грађани могу да пију здраву воду из тог базена којег они мисле да копају, или да тај базен може да служи уместо калализације?

Владајућа СНС у Дољевцу гласањем против амандма одборника ДВЕРИ Стојиљковића, није гласала само против његових амандмана, већ је гласала и против саме себе, гласала је против грађана општине Дољевац, гласала је против деце која одрастају у дољевачкој општин и иимају право на здравије услове за одрастање.

Општина Дољевац је подручје са највећим процентом бубрежних болесника а као директан узрок је нездрава вода за пиће.
 

Ненад Стојиљковић


#   субвенције   Нишавски округ   Дољевац   аква-парк   Двери   подземне воде   Малошиште   локална самоуправа   Ненад Стојиљковић   Белотинац   вода за пиће   балон сала
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима