Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двери: Премијер од општине Дољевац добио повељу која није легитимна

rssBookmark and Share

Нишавски округ 03.12.2016. Јужна Србија Инфо

Докле може да иде бахатост власти кад има комотну већину? Да ли дотле, да се не поштује, Статут општине Дољевац, Пословник о раду скупштине, Закон, пише у саопштењу Ненада Стојиљковића окружног руководиоца, Покрета Двери за Нишавски округ.

Ненад Стојиљковић одборник Двери у Скупштини општине Дољевац
Ненад Стојиљковић одборник Двери у Скупштини општине Дољевац

У саопштењу које преносомо у целости, даље стоји:

Власт која влада 12 година мењајући страначке дресове, од Покрета снага Србије, Нове Србије, преко УРСа, па коначно до СНС-а.

Скупштина општине Дољевац одржала је седницу скупштине 23.11.2016г. и ништа ту не би било чудно, да се не поставља питање да ли је то била трећа или четврта радна седница Скупштине општине Дољевац и ако је трећа, где се је изгубила она радна седница (од 13.10.2015.г.) између друге (5.9.2016.г) и треће.

За радну седницу заказану за 23.11.2016.год. достављен је материлал са записникомод седнице скупштине одржане 05.09.2016.год. На самом почетку седнице, пре усвајања записника са предходне седнице, јавио сам се за реч и указао на повреду Статута општине Дољевац (чланови 8. 36. 38. 55.), повреду Пословника о раду Скупштине општине Дољевац (чланови 38. 40. 43. 44. 62. 63. 66.) али и на повреду закона о раду локалних самоуправа.

Као одборник Двери у Скупштине општине Дољевац указао сам на то да је 13.10.2016.год. одржана радна седница Скупштине општине за коју смо као одборници добили уредно материјал за радну седницу са једно дачком дневног реда која је гласила:

1. Доношење Одлуке о додели јавних признања општине Дољевац.

Такође сам указао да је на тој радној седници од 13.9.2016.г. било низ повреда чланова Статута и Пословника скупштине тиме што:

- Предлог одлуке није предложила комисија за доделу одликовања
- Радну седницу није отворио председник скупштине (већ друго лице)
- Није утврђен кворум за рад седнице
- Записник са предходне седнице није усвојен
- Није усвојен дневни ред
- Известиоц по тачки дневног реда није образложио исту (већ друго лице)
- Није отворен претрес(дискусија) тачке по дневном реду
- Пре преласка на дневни ред, председник Скупштине, ни је по извештају секретара Скупштине,утвдио да ли седници присуствује довољан број одборника за пуноважно одлучивање.

- При гласању није утврђен број колико је одборника гласало ,,за,, а како су радној седници присуствовали и вечи број гостију и грађана (који су такође дизали руке) није се знало ко све гласа
- Председник Скупштине Није питао одборнике ко је ,,против,, и ко је ,,уздржан,,
Због свих ових неправилности на Радној седници Скупштине општине Дољевац одржане 13.10.2016.год. доводи се у питање легитимност признања која су додељена поводом дана општине. Једно од њих је и Повеља општине Дољевац као јавно признање коју је добио и Премијер Владе Републике Србије Александар Вучић.

Због истих неправилности није постојала немогућности да се предложи било ко за доделу признања општине Дољевац, например нисам могао да предложим освајача олимписког злата, ватерполисту Саву Ранђеловића за доделу било каквог признања.

Такође, због свега овог, због повреде Закона, Статута општине(чланови 8. 36. 38. 55.) , Пословник о раду скупштине Дољевац (чланови 38. 40. 43. 44. 62. 63. 66.) доводи се у питање и сам рад скупштине општине Дољевац., јер целу једну Радну седницу скупштине, општинска власт у Дољевцу је избрисала као да није ни била.

Сматрам да у вези свега овог, ако је Србија правна држава, ондамора да реагује министарство за државну управу и локалну самоуправу и поступи у складу са законом.

Одборник ДВЕРИ у Скупштини општине Дољевац
и окружни руководиоц ДВЕРИ за нишавски округ

Ненад Стојиљковић


#   Александар Вучић   Нишавски округ   Дољевац   повеља   Двери   Премијер Владе   Ненад Стојиљковић   дневни ред   Скупштина општине
@avucic @SPDveri @SerbianPM @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима