Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гашић преузео печат и запечатио просторије СНС у Врању

rssBookmark and Share

29.11.2013. Autor: Vojkan Ristić

Четворомесечне међустраначке зађевице и физички обрачуну унутар чланства у Градском одбору СНС у Врању добили су епилог у одлуци председника Александра Вучића да распусти највећи одбор на територији врањске општине.

Гашић преузео печат и запечатио просторије СНС у Врању

Истога дана у Врању је боравио и потпредседник СНС Братислав Гашић, који је поновио ставове из саопштења председника странке и упутио извињења грађанима Врања због понашања појединих функционера странке у овом граду, наводећи да је „Вучића стид оваквих чланова странке који су се на седници Градске скупштине понашали мимо интереса грађана који су их бирали, а када је на дневном реду било усвајање буџета“.

- Унутарпартијски сукоби су довели да све стране изгубе. Ништа није урађено да се односи среде од моје последње посете, а странка функционише као један живи организам у коме се поштује толеранција. Игнорисано је моје упозорење да странка неће толерисати понашање обе зараћене стране. Ми желимо да сви функционери СНС раде у интересу народа, а не по скандалима у новинама - рекао је у свом обраћању члановима распуштеног Градског одбора потпредседник Гашић. Он је пренео и поруку да ће нови чланови одбора морати да „раде у интересу грађана Врања, а не у свом личном интересу“, те да они који су странку осрамотили морају да пронађу другу политичку опцију.

- СНС неће бити стециште саможивих и насилничких људи - рекао је Гашић, преносећи став председника Вучића. Председник Извршног одбора странке Радослав Николић је у својој поруци пренео став да је незамисливо оно што се догађало последњих месеци у Врању, те како ће се „функционери односити према грађанима када се овако међусобно обрачунавају“.

Потпредседник Гашић потом је одржао конференцију за новинаре којој није присуствовао ниједан од чланова распуштеног одбора указујући да ће у наредном периоду тужилаштво бити на потезу.

- Уколико буде утврђена кривица било кога, а то је у надлежности државних органа, ми се нећемо стидити да применимо све законске мере па чак и хапшење, јер не можемо да се такмичимо по скандалима у новинама, већ по резултатима у интересу грађана. Последња туча у коме је повређен један омладински функционер СНС није једини разлог за распуштање одбора, већ све што се догађало у последњих неколико месеци - прецизирао је Гашић.

Он је поновио да СНС у Врању није „ничија прћија и феуд који дозвољава појединцима да се понашају као вандали“ и рекао да је „веровао да су то паметни људи који могу да превазиђу личне одиозности јер појединац у личном ангажовању не значи ништа“.

Нови повереник за десет дана

- У овој ситуацији реаговаћемо врло брзо и за десетак дана ћемо именовати повереника, и то ће бити лице из редова распуштеног Градског одбора које ће морати да помири све стране и ради на враћању угледа странке у Врању. Дотле ће просторије бити закључане, а печат депонован у Извршном одбору СНС у Београду - закључио је Гашић.


#   Братислав Гашић   СНС
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима