Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски Одбор ССЈ у Врању позвао Србе на Космету да бојкотују изборе

rssBookmark and Share

Врање 12.10.2013. Сабор Српског Јединства

Градски одбор Сабора српског јединства у Врању апелује на Србе на Космету да бојкотују новембарске изборе, иако их званични Београд позива да изађу и гласају.

Градски Одбор ССЈ у Врању позвао Србе на Космету да бојкотују изборе

Ово је била једна од тема на конференцији за новинаре у Врању, првој након конституисања Сабора. Било је речи и о актуелној политичкој ситуацији у Врању, за коју Сабор српског јединства сматра да није добра.

На првој конференцији за новинаре коју је градски одбор Сабора српског јединства након конституисања одржао у Врању, акценат је стављен на предстојеће изборе на Косову и Метохији. Стефан Дутина, председник Градског одбора Сабора Српског јединства каже да су новембарски избори на Космету важан историјски испит за Србе који живе тамо, али и велико питање хоћемо ли након избора постојати као држава Србија и да ли ће Срби опстати на тој нашој територији.

Говорећи о политичкој ситуацији у Врању, Дутина каже да се још једном показало да је стварање неприродне коалиције између Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке, плодно тле за решавање личних и страначких интереса.

Дутина је навео пример да се не поштује деполитизација, непрекидно заговарана у предизборним кампањама, у два јавна предузећа. То су “Нови Дом” где је запослено 14 нових радника и Дирекција са још 9 запослених. Због многих проблема у коалицији на власти, став Сабора српског јединства је да је једино решење да се у Врању организују ванредни локални избори.

 


#   Врање   јавна предузећа   ССЈ   Стефан Дутина   Градски одбор   локални избори   Нови дом
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима