Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Србији су потребни избори

rssBookmark and Share

17.06.2013. Autor: Blic

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је у Нишу да су Србији потребни избори, а да је реконструкција владе "питање уређења односа партија владајуће коалиције која нема везе са нашим друштвом"

Јовановић: Србији су потребни избори

- Избори су потребни, али другачији од оних на које смо навикли, потребан нам је језик који ће формулисати нашу будућност, који ће говорити о нашим плановима и политика која ће обезбедити сигурност и озбиљност у нашем свакодневном животу - казао је Јовановић новинарима током скупштине Градског одбора ЛДП-а у Нишу.

Он је казао да у неспособности оних који воде земљу види "велику опасност и за одржавање постојећег новоа живота, а не за било какво напредовање".

- Није довољно променити име странке, скинути беџ и рећи да је сада прилика да постанемо историјски победници и да је пред нама Видовдан који плени својим сјајем - рекао је Јовановић - на питање да ли очекује да 28. јуни буде први победнички Видовдан.

Јовановић је казао да ЛДП није препрека добијању датума о почетку преговора, наводећи да су они у контакту "са пријатељским странкама у земљама ЕУ од којих тражимо подршку". Он је оценио да је "Бриселски споразум максимум ове владајуће коалиције.

- Нама је датум потребан како би се стабилизовале оне политике које су у прошлости биле угрожене због неспособности и немоћи данашње владајуће коалиције да разуме значај циљева које смо поставили и како би се олакшао тежак живот градјана - казао је Јовановић.

Он сматра да "за то нису довољне жеље (Александра) Вучића да би постигли циљ који смо поставили када су он, (Томислав) Николић и (Ивица) Дачић чинили све како се ти циљеви не би остварили".

Према његовим речима, у Србији сваки дан мора бити дан у коме ће неко у нашој земљи победити.

За градског менадзера ЛДП у Нишу изабран је Срђан Пешић, који је казао да ће се та странка ослањати на младе и образовне људе и да ће им највећи партнери у томе бити цивилно друштво и грађани.


#   избори   Срђан Пешић   Видовдан
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима