Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovanović: Srbiji su potrebni izbori

rssBookmark and Share

17.06.2013. Autor: Blic

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je u Nišu da su Srbiji potrebni izbori, a da je rekonstrukcija vlade "pitanje uređenja odnosa partija vladajuće koalicije koja nema veze sa našim društvom"

Jovanović: Srbiji su potrebni izbori

- Izbori su potrebni, ali drugačiji od onih na koje smo navikli, potreban nam je jezik koji će formulisati našu budućnost, koji će govoriti o našim planovima i politika koja će obezbediti sigurnost i ozbiljnost u našem svakodnevnom životu - kazao je Jovanović novinarima tokom skupštine Gradskog odbora LDP-a u Nišu.

On je kazao da u nesposobnosti onih koji vode zemlju vidi "veliku opasnost i za održavanje postojećeg novoa života, a ne za bilo kakvo napredovanje".

- Nije dovoljno promeniti ime stranke, skinuti bedž i reći da je sada prilika da postanemo istorijski pobednici i da je pred nama Vidovdan koji pleni svojim sjajem - rekao je Jovanović - na pitanje da li očekuje da 28. juni bude prvi pobednički Vidovdan.

Jovanović je kazao da LDP nije prepreka dobijanju datuma o početku pregovora, navodeći da su oni u kontaktu "sa prijateljskim strankama u zemljama EU od kojih tražimo podršku". On je ocenio da je "Briselski sporazum maksimum ove vladajuće koalicije.

- Nama je datum potreban kako bi se stabilizovale one politike koje su u prošlosti bile ugrožene zbog nesposobnosti i nemoći današnje vladajuće koalicije da razume značaj ciljeva koje smo postavili i kako bi se olakšao težak život gradjana - kazao je Jovanović.

On smatra da "za to nisu dovoljne želje (Aleksandra) Vučića da bi postigli cilj koji smo postavili kada su on, (Tomislav) Nikolić i (Ivica) Dačić činili sve kako se ti ciljevi ne bi ostvarili".

Prema njegovim rečima, u Srbiji svaki dan mora biti dan u kome će neko u našoj zemlji pobediti.

Za gradskog menadzera LDP u Nišu izabran je Srđan Pešić, koji je kazao da će se ta stranka oslanjati na mlade i obrazovne ljude i da će im najveći partneri u tome biti civilno društvo i građani.


#   izbori   Srđan Pešić   Vidovdan
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima