Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Керковић: На једно важно предизборно питање Нишлије траже одговор од опозиције

rssBookmark and Share

Ниш 25.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Пред опозиционим странкама у Нишу је историјска одговорност да након 12 година смене локалну власт једног клептократског режима, најгору коју је Ниш видео. Свест Нишлија о нужности промене овакве власти заједно са ниским рејтингом СНС-а и њихових трабаната у Нишу, ствараjу могућност да Ниш постане први слободан Град у Србији, пише у делу саопштења Тамаре Миленковић Керковић из Српског покрета Двери.

Керковић: На једно важно предизборно питање Нишлије траже одговор од опозиције

Саопштење преносимо у целости..

Ове чињенице пред све опозиционе странке у Нишу постављају јасан морални избор а пред грађане прави морални хазард који се односи на питање постизборне сарадње опозиционих субјеката са садашњом влашћу. 

Сада, када је нишка политичка сцена скоро комплетирана најавом др Милића o уласку у политику, остаје да у јавности буде разјашњено једно важно питање, без кога су свака даља политичка дебата, представљање програма и кандидата - беспредметне. А то је, да ли су политички субјекти у Нишу спремни на потписивање Протокола о несарадњи са актуелном влашћу пре и после избора. Ако то Нишлије не знају пре избора, а постоје политички актери који се представљају опозиционим, а не желе да се обавежу на један овакав акт сада,  онда је ризик да грађани  буду преварени огроман, а политичка утакмица може бити фингирана у корист власти. 

Озбиљност борбе која је пред опозиционим актерима и интереси Нишлија које опозиција заступа, захтевају да све опозиционе странке, групе грађана и коалиције које су већ најавиле своје учешће на изборима, као и оне које ће се тек појавити, Нишлијама већ сада дају одговор на само једно и једноставно предизборно питање, које гласи: 

„ДА ЛИ СЕ ОБАВЕЗУЈЕТЕ ДА НАКОН ИЗБОРА, КАКО ГРУПНО, ТАКО НИ ПОЈЕДИНАЧНО, НЕЋЕТЕ САРАЂИВАТИ СА СНС-ом И СПС-ом, КАО НОСИОЦИМА ДВАНАЕСТОГОДИШЊЕ НИШКЕ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ?“

Полазећи од свог вишегодишњег опозиционог ванинституционалног и институционалног ангажмана, ПОЗИВАМ СВЕ ОПОЗИЦИОНЕ ПОЛИТИЧКЕ СУБЈЕКТЕ У ГРАДУ ДА НА ОВО ЈЕДНОСТАВНО ПИТАЊЕ ДАМО ОДГОВОР. 

Ја свој потпис стављам. И мој је одговор јасан -  САРАДЊУ СА СНС-ом И СПС-ом НЕЋУ ПРИХВАТИТИ НИУКОМ ОБЛИКУ И НА ТО СЕ ОБАВЕЗУЈЕМ СВОЈИМ ПУНИМ ПОЛИТИЧКИМ, ГРАЂАНСКИМ И ЉУДСКИМ КАПАЦИТЕТИМА. Позивам и све колеге из опозиције да то учинимо, да на нивоу читаве опозиције такав Протокол о несарадњи са СНС-ом и СПС-ом постигнемо и да га сваки опозициони субјект пред предстојеће изборе потпише. 

Нишлије то од нас очекују, и то је најмање што заслужују у  времену у коме је тешко разликовати истину од лажи.  Након тога да кренемо, заједно са грађанима, у борбу за смену најгоре власти у историји Ниша.


#   Ниш   Двери   Тамара Керковић   локални избори 2024
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима