Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Стан у Побединој од 36 квадрата са 92 бирача" - преформанс нишких грађанских и опозиционих активиста

rssBookmark and Share

Ниш 13.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас су у Обреновићевој улици, централној пешачкој зони, грађански и политички активисти опозиционих странака у Нишу организовали необичан перформанс. Креирали су импровизовани стан од 36 квадрата насред улице, у којем је стало чак деведесетак људи.

Фото: Т. Керковић  Фејсбук
Фото: Т. Керковић Фејсбук

Ова акција по њима, има за циљ да скрене пажњу на проблем пријављивања бирача на фиктивним адресама пред изборе, те да се позове на фер и поштене изборне процесе.

У оквиру перформанса, активисти су поставили зидове од стиропора, даску за пеглање, ве-це шољу, трпезаријски сто, фрижидер, симболично стварајући амбијент једног стана. На тај начин су како наводе, желели да визуелно прикажу проблем фиктивних адреса пријављених бирача, који је постао тема овог перформанса.

Током акције, 92 активиста и опозициона лидера успело је да се смести у овај импровизовани "стан", што је додатно нагласило озбиљност ситуације и потребу за решавањем проблема фиктивних адреса у изборном процесу.

Идејни творац ове ове акције је, како сазнајемо, Милош Бошковић, грађански активиста и бивши посланик.

Данашњем перформансу прикључила се већина нишких опозиционих лидера и активиста.


#   Ниш   Двери   опозиција   Обреновићева улица   перформанс   бирачки спискови   Милош Бошковић   Адресни регистар Србије   Тамара Керковић   Јелена Милошевић   локални избори 2024
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима