Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Керковић: Позивамо Фон Крамон да дође у Ниш у Српско-руски хуманитарни центар

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2022. Јужна Србија Инфо

Захтев посланице Европских зелених у Европском парламенту Виоле фон Крамон којом се од Србије тражи да de facto укине Српско-руски хуманитарни центар у Нишу, наставак је недозвољеног притиска на Србију да уведе санкције Руској федерацији, да заузме страну у сукобу у Украјини и одступи од принципа војне неутралности, пише у делу саопштења Двери.

Керковић: Позивамо Фон Крамон да дође у Ниш у Српско-руски хуманитарни центар

Саопштење преносимо у целости..

Европарламентарки и известитељки за тзв. Косово, Виоли фон Крамон ово је ко зна који пут да се према Србији односи као према колонији, за разлику од тзв. Косова које третира као суверену државу. Дрско се мешајући у сувереност Републике Србије, фон Крамон и сличним, не пада на памет да пропитују разлог постојања НАТО базе Бондстил на окупираној територији Србије на Косову и Метохији, док о транспарентности рада те исте базе, нико не помишља да пита, чак и у Србији данас.

Овакве изјаве су не само мешање у унутрашње ствари једне земље, које међународно право забрањује, већ и јасан покушај да се утиче на јавно мњење у Србији да што пре прихвати идеју и налоге о увођењу санкција Русији. То показују и изјаве познатих НАТО лобиста у Србији о потреби да се Српско- руски хуманитарни центар у Нишу затвори. Ове изјаве уследиле су одмах након амандмана Виоле фон Крамон и шесторо посланика у Европском парламенту датих на Нацрт Резолуције о Србији којим ће се пред Србију поставити нови услови за њен 22 године дуг „европски пут“.

Иако је потпуно јасно да у свом десетогодишњем раду овај Центар делује искључиво у оквиру хуманитарног мандата, и да је много пута радио на сложеним пословима деминирања наше територије (управо оне засуте НАТО бомбама, а у Нишу и касетним бомбама кршењем међународног права), као и на пружању помоћи приликом великих поплава и пожара, и то не само у Србији, већ и у „региону“, као и да су врата Центра била отворена и за америчког амбасадора да се увери у природу рада центра, поново се захтева његово укидање, и то овог пута кроз амандмане европарламентараца, пре свега „зелене“ Виоле фон Крамон, припаднице управо оних немачких Зелених који су предњачили и практично водили бомбардовање наше земље.

Док питање питање признавања дипломатског статуса Српско-руском хуманитарном центру у Нишу, а у складу са Конвенцијом УН о дипломатским односима, због западних, и притисака домаћих НАТО лобиста, никада није могло бити остварено, са друге стране, Споразумом 2016.год. између Србије и НАТО о логистичкој подршци и сарадњи, признати су НАТО војном и цивилном особљу и НАТО Војној канцеларији у Београду имунитет и привилегије једнаки дипломатском статусу. То, наравно, европарламентарки фон Крамон никада није сметало.

Двери најоштрије осуђују непримерени гест Виоле фон Крамон, и позивају је у Ниш да заједно одемо у посету Српско-руском хуманитарном центру, а да потом продужимо до базе Бондстил и упоредимо активности. До тада, нека се Виола фон Крамон бави пословањем 5000 немачких компанија у Русији, проблемима европских компанија са отварањем рачуна за плаћање руског гаса у рубљама или убрзаном изградњом „зелених“ нуклеарних реактора до предстојеће зиме.


#   Ниш   ЕУ   Двери   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Тамара Керковић   Виола фон Крамон
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима