Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Керковић позвала опозицију да се уједини пред локалне изборе у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 01.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Уочи локалних избора, опозиција у Нишу стоји пред јединственом приликом и историјском одговорношћу да смени локалну власт која је, према речима проф. др Тамаре Миленковић Керковић из "Двери", узурпирала јавни интерес и владала без легитимитета.

Керковић позвала опозицију да се уједини пред локалне изборе у Нишу

Дугогодишња опозициона активисткиња и бивша народна посланица, истакла је да су сада све очи упрте у Ниш као град који је сазрео за промене.

Керковић је нагласила да је власт у паници због рекордно ниског рејтинга, али да ће учинити све да се одржи на власти, укључујући и изборне махинације. Стога, позвала је нишку опозицију да се уједини и понуди нову политичку платформу за смену власти и визију развоја града.

Нагласак је стављен на потребу за успостављањем локалне демократије и учешћа грађана у доношењу одлука, као и децентрализације и нулте толеранције на корупцију. Према речима проф. Тамаре керковић, очекује се тешка борба за спречавање изборне крађе, а неопходно је јединство свих истинских опозиционих политичких субјеката.

Како каже, кључни тренутак за показивање овог става биће скуп заказан за недељу, 3. марта у 11 сати, на простору изнад Старе циглане, симбола незаконитог отимања града од Нишлија. Позивајући Нишлије да се уједине у борби за нову наду, Куртић је истакао важност јединства у политичкој борби за бољу будућност града.

"Од многих, нека буде једно. Нишлије траже од нас јединство у борби која ће овом унесрећеном граду дати нову наду. Зато, Нишлије да се питају," закључила је Керковић..


#   Ниш   опозиција   локални избори   Тамара Керковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима