Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kerković pozvala opoziciju da se ujedini pred lokalne izbore u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 01.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Uoči lokalnih izbora, opozicija u Nišu stoji pred jedinstvenom prilikom i istorijskom odgovornošću da smeni lokalnu vlast koja je, prema rečima prof. dr Tamare Milenković Kerković iz "Dveri", uzurpirala javni interes i vladala bez legitimiteta.

Kerković pozvala opoziciju da se ujedini pred lokalne izbore u Nišu

Dugogodišnja opoziciona aktivistkinja i bivša narodna poslanica, istakla je da su sada sve oči uprte u Niš kao grad koji je sazreo za promene.

Kerković je naglasila da je vlast u panici zbog rekordno niskog rejtinga, ali da će učiniti sve da se održi na vlasti, uključujući i izborne mahinacije. Stoga, pozvala je nišku opoziciju da se ujedini i ponudi novu političku platformu za smenu vlasti i viziju razvoja grada.

Naglasak je stavljen na potrebu za uspostavljanjem lokalne demokratije i učešća građana u donošenju odluka, kao i decentralizacije i nulte tolerancije na korupciju. Prema rečima prof. Tamare kerković, očekuje se teška borba za sprečavanje izborne krađe, a neophodno je jedinstvo svih istinskih opozicionih političkih subjekata.

Kako kaže, ključni trenutak za pokazivanje ovog stava biće skup zakazan za nedelju, 3. marta u 11 sati, na prostoru iznad Stare ciglane, simbola nezakonitog otimanja grada od Nišlija. Pozivajući Nišlije da se ujedine u borbi za novu nadu, Kurtić je istakao važnost jedinstva u političkoj borbi za bolju budućnost grada.

"Od mnogih, neka bude jedno. Nišlije traže od nas jedinstvo u borbi koja će ovom unesrećenom gradu dati novu nadu. Zato, Nišlije da se pitaju," zaključila je Kerković..


#   Niš   opozicija   lokalni izbori   Tamara Kerković
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima