Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛАФ: 70 од 500 нишких функционера за сада, одговорило на упитнике о функцијама

rssBookmark and Share

Београд 07.11.2014. НТВ-Јужна Србија Инфо

Свега 70 од око 500 нишких јавних функционера је за сада одговорило на упитнике о функцијама, овлашћењима, пословима и приходима, које им је електронски послао Локални антикорупцијски форум и Биро за друштвена истраживања Београд.

ЛАФ: 70 од 500 нишких функционера за сада, одговорило на упитнике о функцијама

На упитнике није одговорио ниједан народни посланик, а први су се одазвали у градским управама и општини Црвени крст.

Гомилање јавних функција ствара могућност за корупцију, врло често се сукобљавају интереси, а рад је неефикасан. Зато су Локални антикорупцијски форум и Биро за друштвена истраживања Београд електорнском поштом послали упитнике нишким јавним функционерима о пословима које обављају. Анкете су послали на око 500 е-маил адреса. За скоро недељу дана, одговорило је њих 70. Најпре су се одазвали функционери из градских управа и општине Црвени крст, као и заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић.

Упитнике ће анализирати правници како би утврдили да ли су вишеструке функције у сукобу интереса.

Проблем је и што 40 функционера нема имејл адресу, а поједини контакти објављени на званичним сајтовима институција нису тачни. То значи да ни грађани не могу непосредно да комуницирају са функционерима, додају у ЛАФ-у. Пројекат “Градови против кумулације функција” биће завршен фебруара следеће године. Грађани ће тада на Интернету моћи да се информишу о томе ко коју и колико функција и послова обавља, као и колика је зарада функционера. Носиоци јавних функција који не одговоре на упитнике, такође саљу одређену поруку, поручују у ЛАФ


#   Београд   Љубивоје Славковић   Медија центар Ниш   ЛАФ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима