Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LAF: 70 od 500 niških funkcionera za sada, odgovorilo na upitnike o funkcijama

rssBookmark and Share

Beograd 07.11.2014. NTV-Južna Srbija Info

Svega 70 od oko 500 niških javnih funkcionera je za sada odgovorilo na upitnike o funkcijama, ovlašćenjima, poslovima i prihodima, koje im je elektronski poslao Lokalni antikorupcijski forum i Biro za društvena istraživanja Beograd.

LAF: 70 od 500 niških funkcionera za sada, odgovorilo na upitnike o funkcijama

Na upitnike nije odgovorio nijedan narodni poslanik, a prvi su se odazvali u gradskim upravama i opštini Crveni krst.

Gomilanje javnih funkcija stvara mogućnost za korupciju, vrlo često se sukobljavaju interesi, a rad je neefikasan. Zato su Lokalni antikorupcijski forum i Biro za društvena istraživanja Beograd elektornskom poštom poslali upitnike niškim javnim funkcionerima o poslovima koje obavljaju. Ankete su poslali na oko 500 e-mail adresa. Za skoro nedelju dana, odgovorilo je njih 70. Najpre su se odazvali funkcioneri iz gradskih uprava i opštine Crveni krst, kao i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Upitnike će analizirati pravnici kako bi utvrdili da li su višestruke funkcije u sukobu interesa.

Problem je i što 40 funkcionera nema imejl adresu, a pojedini kontakti objavljeni na zvaničnim sajtovima institucija nisu tačni. To znači da ni građani ne mogu neposredno da komuniciraju sa funkcionerima, dodaju u LAF-u. Projekat “Gradovi protiv kumulacije funkcija” biće završen februara sledeće godine. Građani će tada na Internetu moći da se informišu o tome ko koju i koliko funkcija i poslova obavlja, kao i kolika je zarada funkcionera. Nosioci javnih funkcija koji ne odgovore na upitnike, takođe salju određenu poruku, poručuju u LAF


#   Beograd   Ljubivoje Slavković   Medija centar Niš   LAF
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima