Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛДП на економском самиту

rssBookmark and Share

14.04.2012. Аutor : S.R |

ЛДП на Евроазијском економском самиту шефова држава и влада региона у Истанбулу у организацији “Мармара” Фондације , Изјавила је за ''Јужну Србију'' портапарол ЛДП-а у Нишу Сања Јефић-Бранковћ.

ЛДП на економском самиту

На Евроазијском самиту ове године учествовали су представнци више од 50 земаља.

Као главна порука самита издваја се потреба за чвршћом регионалном сарадњом као одговором на глоблане изазове.

Потпредседник либерално демократске партије проф. др Небојша Ранђеловић и посланички кандидат проф. др Дејан Јанићијевић били су једини представници Србије на 15 Евроазијском економском самиту. Њихов боравак је забележен од стране свих присутних медија.

За “Тускру дрзавну ТВ”, “Косовску ТВ 21” и “Истанбулски Даилy Неwс” потпредседник Ранђеловић је изјавио” да је политика либерално демократске партије једина политика која отвара сва врата Србији како у региону тако и у Европској унији и да је као таква и препозната. Није случајно што су једини представници Србије на овом форуму представници либерално демократске партије” .

Потпредседник Ранђеловић је на самиту имао и низ сусрета са званичницима из региона, као сто су, између осталих и :

Филип Вујановиц‐ Председник Републике Црне Горе, Гјорге Иванов‐ Председник Републике Македоније, Мимоза Кусари Љиља‐Министарска Трговине и Индустрије Косова, ранији председник Републике Бугарске Петар Стојанов са којима је разговарао о бројним могућностима унапредјења сарадње Републике Србије и земаља у Региону, усмерених прем заједничком путу ка Европској унији.


#   ЛДП   Небојша Ранђеловић
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима