Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LDP na ekonomskom samitu

rssBookmark and Share

14.04.2012. Autor : S.R |

LDP na Evroazijskom ekonomskom samitu šefova država i vlada regiona u Istanbulu u organizaciji “Marmara” Fondacije , Izjavila je za ''Južnu Srbiju'' portaparol LDP-a u Nišu Sanja Jefić-Brankovć.

LDP na ekonomskom samitu

Na Evroazijskom samitu ove godine učestvovali su predstavnci više od 50 zemalja.

Kao glavna poruka samita izdvaja se potreba za čvršćom regionalnom saradnjom kao odgovorom na globlane izazove.

Potpredsednik liberalno demokratske partije prof. dr Nebojša Ranđelović i poslanički kandidat prof. dr Dejan Janićijević bili su jedini predstavnici Srbije na 15 Evroazijskom ekonomskom samitu. Njihov boravak je zabeležen od strane svih prisutnih medija.

Za “Tuskru drzavnu TV”, “Kosovsku TV 21” i “Istanbulski Daily News” potpredsednik Ranđelović je izjavio” da je politika liberalno demokratske partije jedina politika koja otvara sva vrata Srbiji kako u regionu tako i u Evropskoj uniji i da je kao takva i prepoznata. Nije slučajno što su jedini predstavnici Srbije na ovom forumu predstavnici liberalno demokratske partije” .

Potpredsednik Ranđelović je na samitu imao i niz susreta sa zvaničnicima iz regiona, kao sto su, između ostalih i :

Filip Vujanovic‐ Predsednik Republike Crne Gore, Gjorge Ivanov‐ Predsednik Republike Makedonije, Mimoza Kusari Ljilja‐Ministarska Trgovine i Industrije Kosova, raniji predsednik Republike Bugarske Petar Stojanov sa kojima je razgovarao o brojnim mogućnostima unapredjenja saradnje Republike Srbije i zemalja u Regionu, usmerenih prem zajedničkom putu ka Evropskoj uniji.


#   LDP   Nebojša Ranđelović
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima