Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛДП : Србија у живом блату

rssBookmark and Share

02.12.2011. Аutor : FoNet |

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић оценио је данас да је Србија, на крају мандата Владе, осуђена на "живо блато" пропале косовске политике и закаснеле изјаве председника Бориса Тадића и министара, које више личе на спашавање савести, него на озбиљан преокрет.

ЛДП : Србија у живом блату

Јовановић је поручио да је ЛДП у непрекидном контакту са министарствима спољних послова и политичарима у земљама Европске уније, укључујући и Немачку, али је тешко наћи аргументацију која би могла да убеди Европу да Србија добије статус кандидата.

-Годинама смо несебично чували европску перспективу Србије, тражећи од политичара на власти да се окрену правим реформама и доношењу европских вредности у Србију и да престану да од земље праве слепог путника пред бриселским шалтерима", наводи се у писаној изјави Јовановића.

-Сада више није у питању само кандидатура, јер наставак манипулисања косовском политиком може земљу увести у много веће унутрашње проблеме, упозорио је Јовановић.

Стара политика које нас је довела до губитка кандидатуре мора потпуно да се напусти, а не да се пресвлачи у нове фразе и тражење алибија, рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да ЛДП тражи парламентарну расправу и договор око конкретних решења и формулисања нове политике која би омогућила извлачење земље из "слепе улице".


#   ЛДП
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима