Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LDP : Srbija u živom blatu

rssBookmark and Share

02.12.2011. Autor : FoNet |

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je Srbija, na kraju mandata Vlade, osuđena na "živo blato" propale kosovske politike i zakasnele izjave predsednika Borisa Tadića i ministara, koje više liče na spašavanje savesti, nego na ozbiljan preokret.

LDP : Srbija u živom blatu

Jovanović je poručio da je LDP u neprekidnom kontaktu sa ministarstvima spoljnih poslova i političarima u zemljama Evropske unije, uključujući i Nemačku, ali je teško naći argumentaciju koja bi mogla da ubedi Evropu da Srbija dobije status kandidata.

-Godinama smo nesebično čuvali evropsku perspektivu Srbije, tražeći od političara na vlasti da se okrenu pravim reformama i donošenju evropskih vrednosti u Srbiju i da prestanu da od zemlje prave slepog putnika pred briselskim šalterima", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

-Sada više nije u pitanju samo kandidatura, jer nastavak manipulisanja kosovskom politikom može zemlju uvesti u mnogo veće unutrašnje probleme, upozorio je Jovanović.

Stara politika koje nas je dovela do gubitka kandidature mora potpuno da se napusti, a ne da se presvlači u nove fraze i traženje alibija, rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da LDP traži parlamentarnu raspravu i dogovor oko konkretnih rešenja i formulisanja nove politike koja bi omogućila izvlačenje zemlje iz "slepe ulice".


#   LDP
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima