Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛДП улази у Владу да мења Србију

Bookmark and Share

28.01.2012. Аutor : Ekipa Južne Srbije |

Либерално-демократска партија жели да уђе у нову Владу, али са циљем да мења Србију, политику према Косову, региону и свету, рекао Чедомир Јовановић на седници Главног одбора ЛДП-а. Резолуција 1244 треба да оде у историју, рекао Јовановић оценивши да што пре треба сести за сто са Хашимом Тачијем.

ЛДП улази у Владу да мења Србију

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да ће будућност Србије после избора зависити од изборног успеха ЛДП-а и да очекује да ће та странка ући у нову владу, али са циљем да мења Србију, политику према Косову, региону и свету.

"Не можемо да уђемо у владу како бисмо само попунили број од 126 посланика, већ је неопходно да афирмишемо другачији начин мишљења и рада у Србији", рекао је Јовановић на седници Главног одбора те странке у Центру "Сава".

Јовановић каже да Резолуција 1244 Савета безбедности УН треба да буде део историје и да што пре треба сести за сто с косовским премијером Хашимом Тачијем.

"Резолуција не треба да буде оправдање за губитак могућности да закорачимо у ЕУ", рекао је Јовановић и додао да Резолуција 1244 треба да оде у историју и да се "о њој учи како се не би више поновила".

Јовановић је оценио да "неспособност актуелне власти у Србији прави малу разлику између Србије и Косова".

"Косово је недовршена држава, а Србија неиспуњена жеља дуга 200 година, почетна станица за све оне који из ње желе да оду", навео је Јовановић. Према његовим речима, у свету на Србију и Косово гледају као на "црну рупу".

"Србија на Косово треба да гледа очима ЛДП-а", истакао је Јовановић оценивши да је неопходно променити политику према Косову.

Јовановић: Освестити Војводину 

Јовановић је навео да ће ЛДП престати да трује Србију национализмом.

"Српски екстремизам је укорењен у Војводини, а не на Равној гори. Погрешна интерпретација историје упориште има у Војводини, а не у Крагујевцу или Крушевцу", рекао је Јовановић, преноси агенција Бета.

Лидер ЛДП-а оценио је да "у Крушевцу људи знају да је Лазар отишао на Косово из Крушевца. У Новом Саду то није идеја, у Новом Саду је 'Војводина српска и има да буде српска'".

"А како је постала? Е, о томе нећемо да причамо. Тако што смо се договорили са Хрватима и Бечом да преваримо Мађаре, да их почистимо, па нас онда они частили. Добро, али онда без митоманије и бесмислица", рекао је Јовановић, јавља агенција Бета.

Председник ЛДП-а је истакао да је потребно "освестити Војводину" али не са идејом Устава из 1974. године, него са идејом да нема ништа од нормалне Војводине ако пре тога не буде нормализована "сама Србија".

ЛДП жели да помогне ДС-у

Јовановић је навео и да ЛДП жели да помогне Демократској странци и председнику Србије Борису Тадићу, али уз услов да промене политику.

"Тадић ће бити наш лидер до последњег дана његовог мандата и биће сигурнији са нама иза леђа него са онима са којима је данас. Ако Тадић није хтео преокрет, Србију је осудио на слом, а Србе на Косову насукао на барикаде", рекао је Јовановић.

Cedomir-Jovanovic.jpg

Према његовим речима "нико више од ЛДП-а није штитио Тадића и помогао ДС-у" и нико сем ЛДП-а нема одговор који је Тадићу потребан.

"Ми смо га штитили од екстремизма и морамо да га заштитимо и од његове погрешне политике. Све што се дешава од губитка кандидатуре, тумарања Србије, Тадићевог лутања од Бањалуке до Дечана, последица је велике немоћи која је очигледна и прикрива се игнорисањем стварности", оцењује лидер ЛДП-а.

Јовановић је рекао да ће ЛДП победити на изборима ако искористи све своје потенцијале, а као могуће партнере навео је Српски покрет обнове, Социјалдемократску унију и регионалне странке из Санџака и Војводине.

"Слика Србије после избора неће зависити од веродостојности Николићевог 'не' Тадићу, али ни од Тадићевог разума који зна да ће га пристанак на Николића разорити. Будућност Србије зависиће од наше способности да стигнемо до сваког човека", поручио је Јовановић.


#   ЛДП   Чедомир Јовановић   Резолуција 1244
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима