Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LDP ulazi u Vladu da menja Srbiju

Bookmark and Share

28.01.2012. Autor : Ekipa Južne Srbije |

Liberalno-demokratska partija želi da uđe u novu Vladu, ali sa ciljem da menja Srbiju, politiku prema Kosovu, regionu i svetu, rekao Čedomir Jovanović na sednici Glavnog odbora LDP-a. Rezolucija 1244 treba da ode u istoriju, rekao Jovanović ocenivši da što pre treba sesti za sto sa Hašimom Tačijem.

LDP ulazi u Vladu da menja Srbiju

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da će budućnost Srbije posle izbora zavisiti od izbornog uspeha LDP-a i da očekuje da će ta stranka ući u novu vladu, ali sa ciljem da menja Srbiju, politiku prema Kosovu, regionu i svetu.

"Ne možemo da uđemo u vladu kako bismo samo popunili broj od 126 poslanika, već je neophodno da afirmišemo drugačiji način mišljenja i rada u Srbiji", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora te stranke u Centru "Sava".

Jovanović kaže da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN treba da bude deo istorije i da što pre treba sesti za sto s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

"Rezolucija ne treba da bude opravdanje za gubitak mogućnosti da zakoračimo u EU", rekao je Jovanović i dodao da Rezolucija 1244 treba da ode u istoriju i da se "o njoj uči kako se ne bi više ponovila".

Jovanović je ocenio da "nesposobnost aktuelne vlasti u Srbiji pravi malu razliku između Srbije i Kosova".

"Kosovo je nedovršena država, a Srbija neispunjena želja duga 200 godina, početna stanica za sve one koji iz nje žele da odu", naveo je Jovanović. Prema njegovim rečima, u svetu na Srbiju i Kosovo gledaju kao na "crnu rupu".

"Srbija na Kosovo treba da gleda očima LDP-a", istakao je Jovanović ocenivši da je neophodno promeniti politiku prema Kosovu.

Jovanović: Osvestiti Vojvodinu 

Jovanović je naveo da će LDP prestati da truje Srbiju nacionalizmom.

"Srpski ekstremizam je ukorenjen u Vojvodini, a ne na Ravnoj gori. Pogrešna interpretacija istorije uporište ima u Vojvodini, a ne u Kragujevcu ili Kruševcu", rekao je Jovanović, prenosi agencija Beta.

Lider LDP-a ocenio je da "u Kruševcu ljudi znaju da je Lazar otišao na Kosovo iz Kruševca. U Novom Sadu to nije ideja, u Novom Sadu je 'Vojvodina srpska i ima da bude srpska'".

"A kako je postala? E, o tome nećemo da pričamo. Tako što smo se dogovorili sa Hrvatima i Bečom da prevarimo Mađare, da ih počistimo, pa nas onda oni častili. Dobro, ali onda bez mitomanije i besmislica", rekao je Jovanović, javlja agencija Beta.

Predsednik LDP-a je istakao da je potrebno "osvestiti Vojvodinu" ali ne sa idejom Ustava iz 1974. godine, nego sa idejom da nema ništa od normalne Vojvodine ako pre toga ne bude normalizovana "sama Srbija".

LDP želi da pomogne DS-u

Jovanović je naveo i da LDP želi da pomogne Demokratskoj stranci i predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ali uz uslov da promene politiku.

"Tadić će biti naš lider do poslednjeg dana njegovog mandata i biće sigurniji sa nama iza leđa nego sa onima sa kojima je danas. Ako Tadić nije hteo preokret, Srbiju je osudio na slom, a Srbe na Kosovu nasukao na barikade", rekao je Jovanović.

Cedomir-Jovanovic.jpg

Prema njegovim rečima "niko više od LDP-a nije štitio Tadića i pomogao DS-u" i niko sem LDP-a nema odgovor koji je Tadiću potreban.

"Mi smo ga štitili od ekstremizma i moramo da ga zaštitimo i od njegove pogrešne politike. Sve što se dešava od gubitka kandidature, tumaranja Srbije, Tadićevog lutanja od Banjaluke do Dečana, posledica je velike nemoći koja je očigledna i prikriva se ignorisanjem stvarnosti", ocenjuje lider LDP-a.

Jovanović je rekao da će LDP pobediti na izborima ako iskoristi sve svoje potencijale, a kao moguće partnere naveo je Srpski pokret obnove, Socijaldemokratsku uniju i regionalne stranke iz Sandžaka i Vojvodine.

"Slika Srbije posle izbora neće zavisiti od verodostojnosti Nikolićevog 'ne' Tadiću, ali ni od Tadićevog razuma koji zna da će ga pristanak na Nikolića razoriti. Budućnost Srbije zavisiće od naše sposobnosti da stignemo do svakog čoveka", poručio je Jovanović.


#   LDP   Čedomir Jovanović   Rezolucija 1244
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima