Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лоша приватизација уништила смештајне капацитете у Нишу!

rssBookmark and Share

11.04.2016. З. Стојнић Јужна Србија Инфо

Лошом приватизацијом и неодговорношћу као и прећуткивањем надлежних, драстично су смањени смештајни капацитети хотела у Нишу и Нишкој бањи, изјавио је за Јужну Србију, Драган Цветановић Џери, дугогодишњи хотелски и угоститељски посленик.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Драган Џери Цветановић (Двери), кандидат коалиције на листи "Двери-ДСС" за Градску општину Медијана, више од двадесет година провео је радећи у туризму (хотелијерство и угоститељство), односно као конобар, шеф, управник и менџер, између осталог и у чувеном нишком хотелу "Амбасадор", некадашњем симболу града на Нишави.

Цветановић је мишљења, да је приватизација познатих нишких хотела у саставу предузећа "Србијатурист" (укупно осам хотела) на територији Ниша и Нишке бање, спроведена катастрофалано и да је таквим, лошим поступком, сам град и његово окружење, изгубио непроцењиво богатство, као и даљу шансу за развој туризма, бар у овом тренутку.

"Уништавањем хотела "Амабасадор" који једини има праве градске смештајне капацитете драстично је смањен број ноћења у граду. То је био једини хотел који је могао да смести већи број гостију. Данашеи хотели у Нишу имају мали број соба и њихов капацитет је од 30 до 50 особа, што сигурно незадовољава ни дневни, ни сајамски а посебно конгресни туризам" рекао је Цветановић и додао да добром орагнизацијом и проналажењем стратешког парнетера за врло кратко време ови, сада затворени хотели, могли би да се врате у функцију.

"Чак не треба ни много улагања у реновирање, само добра воља и пре свега разрешити правни однос и хотеле вратити у финкцију, али то све зависи од воље политиче елите у Нишу" каже "Џери".

Цветановић каже, да не смемо да заборавимо хотел "Партизан" у Нишкој бањи као и чувени мотел "Наис" на ауто путу са великим рекреативним капацитетима, који је био чувено стециште турских држављана, али и омиљено место у току лета, нишких рекреативаца због изузетне "свеже" температуре воде у отвореном базену.

Фото: panoramio.com

"Ако будем у ситуацији да утичем у Градској општини Медијана, инсистираћу на решавању овог проблема и максимало ћу се трудити да вратим стару славу и дух, поготово хотелу "Амбасадор" који је пронео славу Ниша широм света, јер да Вас подсетим, у том симболу Ниша спавали су чувени гости, светске филмске звезеде (Филмски сусрети) и многи други важни гости, који су могли да кажу само речи хвале након боравка у том симболу Ниша", рекао је Џери са сетом на лицу, који је и сам симбол града, некадашњи омиљени конобар, менаџер и управник познатих нишких хотелско-угоститељских, култних места у граду на Нишави.


#   туризам   хотел   Двери   Филмски сусрети   Србијатурист   Амбасадор хотел   гастро туризам   избори 2016   Коалиција Двери - ДСС   Драган Цветановић   Србија турист   конгресни туризам
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима