Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Loša privatizacija uništila smeštajne kapacitete u Nišu!

rssBookmark and Share

11.04.2016. Z. Stojnić Južna Srbija Info

Lošom privatizacijom i neodgovornošću kao i prećutkivanjem nadležnih, drastično su smanjeni smeštajni kapaciteti hotela u Nišu i Niškoj banji, izjavio je za Južnu Srbiju, Dragan Cvetanović Džeri, dugogodišnji hotelski i ugostiteljski poslenik.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Dragan Džeri Cvetanović (Dveri), kandidat koalicije na listi "Dveri-DSS" za Gradsku opštinu Medijana, više od dvadeset godina proveo je radeći u turizmu (hotelijerstvo i ugostiteljstvo), odnosno kao konobar, šef, upravnik i mendžer, između ostalog i u čuvenom niškom hotelu "Ambasador", nekadašnjem simbolu grada na Nišavi.

Cvetanović je mišljenja, da je privatizacija poznatih niških hotela u sastavu preduzeća "Srbijaturist" (ukupno osam hotela) na teritoriji Niša i Niške banje, sprovedena katastrofalano i da je takvim, lošim postupkom, sam grad i njegovo okruženje, izgubio neprocenjivo bogatstvo, kao i dalju šansu za razvoj turizma, bar u ovom trenutku.

"Uništavanjem hotela "Amabasador" koji jedini ima prave gradske smeštajne kapacitete drastično je smanjen broj noćenja u gradu. To je bio jedini hotel koji je mogao da smesti veći broj gostiju. Današei hoteli u Nišu imaju mali broj soba i njihov kapacitet je od 30 do 50 osoba, što sigurno nezadovoljava ni dnevni, ni sajamski a posebno kongresni turizam" rekao je Cvetanović i dodao da dobrom oragnizacijom i pronalaženjem strateškog parnetera za vrlo kratko vreme ovi, sada zatvoreni hoteli, mogli bi da se vrate u funkciju.

"Čak ne treba ni mnogo ulaganja u renoviranje, samo dobra volja i pre svega razrešiti pravni odnos i hotele vratiti u finkciju, ali to sve zavisi od volje političe elite u Nišu" kaže "Džeri".

Cvetanović kaže, da ne smemo da zaboravimo hotel "Partizan" u Niškoj banji kao i čuveni motel "Nais" na auto putu sa velikim rekreativnim kapacitetima, koji je bio čuveno stecište turskih državljana, ali i omiljeno mesto u toku leta, niških rekreativaca zbog izuzetne "sveže" temperature vode u otvorenom bazenu.

Foto: panoramio.com

"Ako budem u situaciji da utičem u Gradskoj opštini Medijana, insistiraću na rešavanju ovog problema i maksimalo ću se truditi da vratim staru slavu i duh, pogotovo hotelu "Ambasador" koji je proneo slavu Niša širom sveta, jer da Vas podsetim, u tom simbolu Niša spavali su čuveni gosti, svetske filmske zvezede (Filmski susreti) i mnogi drugi važni gosti, koji su mogli da kažu samo reči hvale nakon boravka u tom simbolu Niša", rekao je Džeri sa setom na licu, koji je i sam simbol grada, nekadašnji omiljeni konobar, menadžer i upravnik poznatih niških hotelsko-ugostiteljskih, kultnih mesta u gradu na Nišavi.


#   turizam   hotel   Dveri   Filmski susreti   Srbijaturist   Ambasador hotel   gastro turizam   izbori 2016   Koalicija Dveri - DSS   Dragan Cvetanović   Srbija turist   kongresni turizam
@SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima