Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мркоњић угрожава демократију

rssBookmark and Share

18.11.2011. Стефан Радовић

Либерално-демократска партија (ЛДП) критиковала је данас изјаве министра за инфраструктуру и енергетику Милутина Мркоњића, наводећи да његови поступци "угрожавају демократске темеље друштва".

Мркоњић угрожава демократију

У саопштењу ЛДП-а се наводи да су за убиство Ивана Стамболића, Славка Ћурувије, убиство на Ибарској магистрали и погибију радника РТС-а осуђени или оптужени "они које Мркоњић у присуству власти брани, доводећи у питање правноснажне одлуке правосуђа и јавно се смејући правди и жртвама".

ЛДП истиче да се зарад коалиционог мира не сме дозволити вређање грађана и рушење одлуке судских институција.

"Ово је питање опстанка демократског поретка и зато одговорност превазилази оквире једног министра или његове странке", оцењује ЛДП. У саопштењу се наводи да одговорност за Мркоњићево политичко понашање деле Социјалистичка партија Србије и Демократска странка, која је, како наводе, добила подршку за обећање да ће водити Владу на принципима које прихвата и СПС.

"У међувремену смо добили државну политику која је много више обележена заблудама и реториком старог Милошевићевог система, него проевропским и демократским вредностима на којима је ДС узела мандат да реформише и друштво и партије које је позвала у коалицију", истиче ЛДП.


#   ЛДП   Милутин Мркоњић
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима