Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mrkonjić ugrožava demokratiju

rssBookmark and Share

18.11.2011. Stefan Radović

Liberalno-demokratska partija (LDP) kritikovala je danas izjave ministra za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića, navodeći da njegovi postupci "ugrožavaju demokratske temelje društva".

Mrkonjić ugrožava demokratiju

U saopštenju LDP-a se navodi da su za ubistvo Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, ubistvo na Ibarskoj magistrali i pogibiju radnika RTS-a osuđeni ili optuženi "oni koje Mrkonjić u prisustvu vlasti brani, dovodeći u pitanje pravnosnažne odluke pravosuđa i javno se smejući pravdi i žrtvama".

LDP ističe da se zarad koalicionog mira ne sme dozvoliti vređanje građana i rušenje odluke sudskih institucija.

"Ovo je pitanje opstanka demokratskog poretka i zato odgovornost prevazilazi okvire jednog ministra ili njegove stranke", ocenjuje LDP. U saopštenju se navodi da odgovornost za Mrkonjićevo političko ponašanje dele Socijalistička partija Srbije i Demokratska stranka, koja je, kako navode, dobila podršku za obećanje da će voditi Vladu na principima koje prihvata i SPS.

"U međuvremenu smo dobili državnu politiku koja je mnogo više obeležena zabludama i retorikom starog Miloševićevog sistema, nego proevropskim i demokratskim vrednostima na kojima je DS uzela mandat da reformiše i društvo i partije koje je pozvala u koaliciju", ističe LDP.


#   LDP   Milutin Mrkonjić
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima