Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напредњаци добили просторије у центру Ниша за кирију од 28.000 динара

rssBookmark and Share

31.10.2014. Блиц-ЈужнаСрбија.Инфо

Српска напредна странка добила је од града у закуп локал од 117 квадрата у строгом центру Ниша за просторије Градског одбора, које ће месечно плаћати само 28.000 динара.

Јанић: Тешко је наћи закупца
Љубиша Јанић тврди да не би било баш једноставно издати локал по комерцијалној цени од 3.000 динара.
- Тешко би се нашао закупац за толики локал по тој цени јер нема велики излог. Локал се простире у дубину, а трговци најпре траже велики излог. А локал који се не изда, тешко је одржавати - додаје Јанић.

Ништа не би било спорно да се локал не налази у срцу пешачке зоне у Обреновићевој улици, на најскупљој локацији где се градски локали издају по цени од најмање 3.000 динара по квадрату, тако да ће на овај начин град изгубити годишњи приход од око четири милиона динара!

Начелник управе за имовину и инспекцијске полове Љубиша Јанић каже да је све у складу са законом.

- СНС је добио простор као и све друге странке у Нишу. Законом о јавној својини и Уредбом Владе Србије предвиђено је да се странкама може дати у закуп простор директном погодбом по бенефицираној цени - каже Јанић.

Он каже да странке могу да траже било који локал за своје просторије, под условом да тренутно нема закупца.

- Тај локал до сада није издаван јер није био у власништву града. И друге странке су добијале просторије у центру: ДС у Копитаровој улици, УРС у Милојка Лешјанина, ДСС у Светозара Марковића, ДХСС на Тргу краља Милана - објашњава Јанић.

Демократска странка плаћа закуп 100.000 динара за три пута већи простор, а ДХСС, у централној зони 32.000. У екстра зони УРС плаћа 28.000, а ЛДП дупло мањи простор 12.000 динара.


#   СНС   Љубиша Јанић   напредњаци   просторије   закуп   кирија
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима