Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci dobili prostorije u centru Niša za kiriju od 28.000 dinara

rssBookmark and Share

31.10.2014. Blic-JužnaSrbija.Info

Srpska napredna stranka dobila je od grada u zakup lokal od 117 kvadrata u strogom centru Niša za prostorije Gradskog odbora, koje će mesečno plaćati samo 28.000 dinara.

Janić: Teško je naći zakupca
Ljubiša Janić tvrdi da ne bi bilo baš jednostavno izdati lokal po komercijalnoj ceni od 3.000 dinara.
- Teško bi se našao zakupac za toliki lokal po toj ceni jer nema veliki izlog. Lokal se prostire u dubinu, a trgovci najpre traže veliki izlog. A lokal koji se ne izda, teško je održavati - dodaje Janić.

Ništa ne bi bilo sporno da se lokal ne nalazi u srcu pešačke zone u Obrenovićevoj ulici, na najskupljoj lokaciji gde se gradski lokali izdaju po ceni od najmanje 3.000 dinara po kvadratu, tako da će na ovaj način grad izgubiti godišnji prihod od oko četiri miliona dinara!

Načelnik uprave za imovinu i inspekcijske polove Ljubiša Janić kaže da je sve u skladu sa zakonom.

- SNS je dobio prostor kao i sve druge stranke u Nišu. Zakonom o javnoj svojini i Uredbom Vlade Srbije predviđeno je da se strankama može dati u zakup prostor direktnom pogodbom po beneficiranoj ceni - kaže Janić.

On kaže da stranke mogu da traže bilo koji lokal za svoje prostorije, pod uslovom da trenutno nema zakupca.

- Taj lokal do sada nije izdavan jer nije bio u vlasništvu grada. I druge stranke su dobijale prostorije u centru: DS u Kopitarovoj ulici, URS u Milojka Lešjanina, DSS u Svetozara Markovića, DHSS na Trgu kralja Milana - objašnjava Janić.

Demokratska stranka plaća zakup 100.000 dinara za tri puta veći prostor, a DHSS, u centralnoj zoni 32.000. U ekstra zoni URS plaća 28.000, a LDP duplo manji prostor 12.000 dinara.


#   SNS   Ljubiša Janić   naprednjaci   prostorije   zakup   kirija
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima