Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci najavljuju smenu vlasti u Pirotu

rssBookmark and Share

Pirot 16.12.2014. Južna Srbija Info/Tanjug

Narodni poslanici i odbornici SNS-a u Pirotu najavili su da su pred sutrašnju sednicu obezbedili većinu u lokalnom parlamentu i zahtevaju ostavke predsednika i zamenika predsednika Skupštine opštine Pirot.

Naprednjaci najavljuju smenu vlasti u Pirotu

Predsednik opštine Vladan Vasić izjavio je da je vlast stabilna i poručio naprednjacima da vlast osvoje na izborima.

Saopštenjem se danas oglasila i Srpska radikalna stranka u Pirotu čiji lideri tvrde da SNS vrši veliki pritisak i ucenjuje odbornike lokalnog parlamenta kako na sednici koja se održava sutra 17. decembra ne bi dali podršku usvajanju budžeta za 2015. godinu.

Na konfernciji za novinare SNS-a u Pirotu narodni poslanik Radmilo Kostić kazao je da je grupa odbornika opozicije zatražila ostavke predsednika SO Pirot Milana Popovića i njegovog zamenika Aleksandra Z. Ćirića.

"Tražimo ostavke predsednika i zamenika SO Pirot jer su se oglušili o zahtev grupe odbornika za sazivanje vanredne sednice SO Pirot na kojoj je trebalo da se raspravlja o situaciji u kompaniji AHA Mura Prvi maj", kazao je Kostić i dodao da je želja da se na sutrašnjoj sednici SO Pirot preslika većina sa republičkog nivoa, što bi se prvi put desilo u poslednjih dvadesetak godina, a sve sa ciljem da Pirot dobije, kako je istakao Kostić, lokalnu vlast koja će brinuti o svojim građanima, o onima koji su ostali bez posla, o zapošljavanju i drugim problemima.

Poslanik Pokreta socijalista i odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Todorović potvrdio je reči svog kolege Kostića i dodao da je ova inicijativa opozicije prerasla u "širok front nezadovoljstva kako građana, tako i odbornika" i da od početnih 19 odbornika ovu inicijativu sada podržava većina odbornika u lokalnom parlamentu.

U svojoj reakciji na tvrdnje naprednjaka, predsednik opštine Vladan Vasić kazao je u saopštenju da je pravo opozicije da se bori za vlast, ali da to treba da čini na legitiman način.

"Vlast je stabilna i to ćemo pokazati na sutrašnjoj sednici Skupštine kada budemo usvojili budžet, jer je naš interes oduvek bio i ostaće da Pirot normalno funkcioniše. O detaljima na koji način pojedinci pokušavaju da ostvare svoje lične interese, jer im opšti interesi nikada nisu ni bili prioritet, upoznaću javnost na konferenciji za štampu koju ću održati u četvrtak, 18. decembra", kazao je Vasić u svom saopštenju za javnost.

U međuvremenu, saopštenjem se oglasila i Srpska radikalna stranka koja je optužila SNS u Pirotu da se bavi ucenjivanjem odbornika Socijalističke partije Srbije, koja je deo aktuelne vladajuće koalicije zajedno sa lokalnom Koalicijom za Pirot, čiji je lider predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Kako se navodi u saopštenju radikala, Dimitrije Vidanović iz SNS-a je socijalistima u Pirotu ponudio "primamljivu ponudu" za obaranje lokalne vlasti u vidu pet direktorskih mesta, kao i mesta u Opštinskom veću, nadzornim odborima i druge funkcije.

"Dokaz da nemaju obzira ni prema svojim kadrovima se vidi u tome da su u ovoj „ponudi“ i dva direktorska mesta na kojima se trenutno nalaze članovi SNS-a (direktori Opšte bolnice Pirot i Regionalne sanitarne deponije).

Lokalni parlament u Pirotu, prema podacima sa zvaničnog sajta opštine Pirot, ima ukupno 56 odbornika. Od toga Koalicija za Pirot - Vladan Vasic ima 25 odbornika, SPS ima osam mandata, SNS 10, a ima i osam odbornika sa samostalnim mandatom, Grupa građana "Pirotski naprednjaci" ima tri odbornika, Grupa građana "Pokret za Pirot" - dva.

Vladajuću većinu čine Koalicija za Pirot, SPS, "Pirotski naprednjaci", kao i deo odbornika sa samostalnim mandatom.


#   Pirot   SNS   SRS   Vladan Vasić   predsednik opštine   Milan Popović   naprednjaci   smena vlasti   Radmilo Kostić   bez posla   grupa građana   Ana Popović
@sns_srbija @SRS_info @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima