Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Propao pokušaj rušenja vlasti u Pirotu: SNS ostaje u opoziciji

rssBookmark and Share

Pirot 17.12.2014. Južna Srbija Info/Tanjug

Pokušaj opozicije, koju predvodi SNS, da preuzme vlast u Pirotu danas se izjalovio jer je protiv zahteva za smenu predsednika i zamenika predsednika Skupštine opštine Pirot glasalo 32 odbornika, dok je predlog podržalo 20 odbornika.

Propao pokušaj rušenja vlasti u Pirotu: SNS ostaje u opoziciji

Nakon takvog ishoda glasanja, još na samom početku sednice, opozicija je napustila sednicu skupštine.

Prema rečima šefa odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu Bobana Ranđelovića, izgubljena je jedna bitka, ali rat, prema njegovim rečima, još uvek traje. Rekao je da je za inicijativu glasalo 24 odbornika.

"Što se tiče budžeta, niko od opozicionih odbornika nije konsultovan prilikom izrade budžeta i mi smo odlučili da napustimo sednicu jer nismo u ravnopravnom položaju sa vladajućom većinom. Drugi razlog je što se vršio veliki pritisak na odbornike pre nego što je krenula sednica", kazao je Ranđelović.

Predsednik opštine Vladan Vasić rekao je da je, kako je i najavio, vlast u Pirotu stabilna.

Vasić je istakao da je u utorak rekao da će se danas u skupštini pokazati da imaju većinu i da će biti usvojen budžet kao i da će nastaviti da radeo u interesu lokalne samouprave i razvoju Pirota.

"To što su odbornici napustili salu, to je njihov izbor. Ja očekujem da već na sledećoj sednici oni budu tu i učestvuju u raspravi. Usvojili smo budžet, koji ima i razvojne i komponente socijalne politike, ostavili smo sve socijalne mere i za nezaposlene i samohrane majke, studente, treće dete u porodici, besplatan prevoz za penzionere", rekao je Vasić.

U lokalnom parlamentu u Pirotu ima ukupno 56 odbornika. Vladajuću većinu čine lokalna Koalicija za Pirot, SPS i Grupa građana "Pirotski naprednjaci", koji se deklarišu kao izvorni SNS jer sprovode i podržavaju politiku premijera Aleksandra Vučića u Pirotu o čemu redovno obaveštavaju vrh stranke.


#   Pirot   SNS   skupština   Aleksandar Vučić   Vladan Vasić   besplatan prevoz   predsednik opštine   Koalicija za Pirot   treće dete   grupa građana
@sns_srbija @avucic @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima