Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пропао покушај рушења власти у Пироту: СНС остаје у опозицији

rssBookmark and Share

Пирот 17.12.2014. Јужна Србија Инфо/Танјуг

Покушај опозиције, коју предводи СНС, да преузме власт у Пироту данас се изјаловио јер је против захтева за смену председника и заменика председника Скупштине општине Пирот гласало 32 одборника, док је предлог подржало 20 одборника.

Пропао покушај рушења власти у Пироту: СНС остаје у опозицији

Након таквог исхода гласања, још на самом почетку седнице, опозиција је напустила седницу скупштине.

Према речима шефа одборничке групе СНС-а у локалном парламенту Бобана Ранђеловића, изгубљена је једна битка, али рат, према његовим речима, још увек траје. Рекао је да је за иницијативу гласало 24 одборника.

"Што се тиче буџета, нико од опозиционих одборника није консултован приликом израде буџета и ми смо одлучили да напустимо седницу јер нисмо у равноправном положају са владајућом већином. Други разлог је што се вршио велики притисак на одборнике пре него што је кренула седница", казао је Ранђеловић.

Председник општине Владан Васић рекао је да је, како је и најавио, власт у Пироту стабилна.

Васић је истакао да је у уторак рекао да ће се данас у скупштини показати да имају већину и да ће бити усвојен буџет као и да ће наставити да радео у интересу локалне самоуправе и развоју Пирота.

"То што су одборници напустили салу, то је њихов избор. Ја очекујем да већ на следећој седници они буду ту и учествују у расправи. Усвојили смо буџет, који има и развојне и компоненте социјалне политике, оставили смо све социјалне мере и за незапослене и самохране мајке, студенте, треће дете у породици, бесплатан превоз за пензионере", рекао је Васић.

У локалном парламенту у Пироту има укупно 56 одборника. Владајућу већину чине локална Коалиција за Пирот, СПС и Група грађана "Пиротски напредњаци", који се декларишу као изворни СНС јер спроводе и подржавају политику премијера Александра Вучића у Пироту о чему редовно обавештавају врх странке.


#   Пирот   СНС   скупштина   Александар Вучић   Владан Васић   бесплатан превоз   председник општине   Коалиција за Пирот   треће дете   група грађана
@sns_srbija @avucic @kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима