Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Пироту јединствен пример заједништва у политици

rssBookmark and Share

Пирот 26.02.2015. Јелена Тошић, Јужна Србија Инфо

Владан Васић, председник Општине Пирот и једини одборник са листе Групе грађана ,"Пиротска нова снага" , Драган Минчић, потписали су споразум о заједничком наступању у Скупштини.

У Пироту јединствен пример заједништва у политици

Разлог за овакав вид заједништва, како Драган Минчић наводи,  јесу идентични циљеви и погледи око развоја града, као и политичко деловање и проблеми са којима се сусреће град Пирот.

,,Коалиција за Пирот и одборник Минчић имају за фокус грађанску опцију и Пирот у првом плану, обе смо патриотске организације и мислимо да ћемо успешно деловати дање“, образложио је Васић.

Група грађана ,,Пиротска новаснага“ на изборима је наступала самостално, али  је јуна месеца 2013. Године колективно приступила Српској напредној странци. На последњим изборима добила је четири одборника.

,,Један део људи из ,,Пиротске нове снаге“ прикључио се неким другим политичким опцијама, што је легитимно у демократским друштвима и ја њихову одлуку подржавам“, рекао је Минчић, који је недавно добио одборнички мандат пошто је дотадашњи шеф Одборнилке групе СНС у СО Пирот именован за начелника Пиротског управног округа.

Одборници Коалиције за Пирот, СПС и ГГ ,,Пиротски напредњаци“ и ГГ ,,Пиротска нова снага“ сада чине владајућу већину од 33 одборника, док опозиција има 23 одборника и чине је СНС, ГГ ,,Покрет за Пирот“ и самостални одборници.


#   Пирот   одборник   Владан Васић   председник општине   Коалиција за Пирот   наступ     Пиротска нова снага     група грађана   Град Пирот
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима