Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Васић:Тадић је бољи кандидат

rssBookmark and Share

Пирот 11.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Председник пиротског Одбора Демократске странке (ДС) Горан Стаменовић изјавио је да је за ту странку важна подршка коју је за други круг председничких избора Борис Тадић добио од Коалиције за Пирот.

Васић:Тадић је бољи кандидат

-Драго нам је што је лидер Коалиције за Пирот, члан Председништва Уједињених региона Србије (УРС) и председник општине Пирот Владан Васић јавно подржао Бориса Тадића и позвао грађане Пирота и целог Пиротског округа да у другом кругу председничких избора гласају за Тадића - рекао је Стаменовић, који је и начелник Пиротског управног округа.

Он је додао да је то значајна подршка председничком кандидату ДС, јер је листа Коалиције за Пирот, УРС, коју је на локалним изборима предводио Васић, добила подршку више од 10.000 грађана. Стаменовић је додао да очекује да ДС у Пироту заједно са листом Коалиција за Пирот, УРС и Социјалистичком партијом Србије (СПС) формира нову локалну власт.

  Заједничко учешће у локалној власти у Пироту КЗП - УРС, ДС и СПС биће добро за Пирот због везе са будућом владом Србије у којој ће окосницу чинити ДС и СПС - казао је Стаменовић.

Према још увек незваничним подацима, листа Коалиција за Пирот, УРС има 22 од 56 мандата у Скупштини општине Пирот, СНС 10, листа СПС - ПУПС седам, ДС шест, по четири одборника имају групе грађана Пиротска нова снага и Покрет за Пирот, а три мандата има Група грађана Пиротски напредњаци.

На два бирачка места избори су поништени.

Васић: Тадић је бољи кандидат

Лидер Коалиције за Пирот, актуелни председник општине Пирот и члан Председништва Уједињених региона Србије (УРС) Владан Васић изразио је уверење да ће „допринети Тадићевој победи у другом кругу председничких избора 20. маја“.

-Сигуран сам да је од двојице кандидата за председника Србије бољи кандидат Борис Тадић. Иако смо овде били у неком сукобу с Демократском странком, немам дилеме, јер сам Тадића подржао и 2008. године - казао је Васић.

Он је додао да ће се идућег уторка срести с Борисом Тадићем и оценио да будући председник Србије треба више пажње да обрати на Пирот и пиротски регион.


#   Пирот   Владан Васић   Борис Тадић   председник општине   Коалиција за Пирот   председник Србије   подршка   група грађана   бирачка места
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима