Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народна странка: Изградња фонтане на Тргу краља Милана, пример бахатог трошења новца

rssBookmark and Share

Ниш 01.08.2019. Јужна Србија Инфо

"Град Ниш је 29.јула потписао споразум о изради пројектне документације за фонтану у оквиру реконструкције Трга краља Милана који је плаћен близу милион динара, тачније 948.000 динара!", пише у делу саопштења Народне странке -Ниш.

Народна странка: Изградња фонтане на Тргу краља Милана, пример бахатог трошења новца

Превише гледања ружичастих телевизија је очигледно довело до тога да градски функционери почну да верују да живимо у информативним емисијама телевизије Пинк. Да живимо у земљи благостања, што их је навело да плате овако велику цену за пројектну документацију једне фонтане! 

У граду у коме преко 2.000 малишана чека на упис у вртиће и све више грађана користи народну кухињу, поменути новац је требало искористити паметније. 

Ово није ни први а вероватно ни последњи пут да напредњачки режим непримерено троши градски новац. Прошлог месеца град је 580.000 динара платио цветну декорацију пауна чија је улога да улепшава Чаирски парк. Чак и да је поменута цена реална, верујемо да би се већина корисника Чаирског парка сложила да је тим новцем требало функционализовати јавни тоалет, како пролазници своје физиолошке потребе не би обављали у парковском жбуњу.  

На жалост, постоје ствари које су горе од ненаменског трошења новца грађана Ниша на неважне пројекте. То је неуспешно или неспособно трошење новца на пројекте које су за грађане неопходни. 

Напредњачки режим је прошле године платио 400 милиона динара за изградњу Јужног колектора који је према речима градоначелника Дарка Булатовића требало да реши проблеме плављења. Киша која је пре три дана поплавила Ниш на најбољи начин доказује да је поменути пројекат није успео.  

Народна странка поставља питања: Ко је одговоран за неуспели пројекат за који је потрошено 400 милиона динара? И колико још новца грађана Ниша ће бити потрошено на ‘’ситне’’ трошкове попут ове пројектне документације и цветних аранжмана? 

Вероватно ће нам нека од следећих поплава пружити тачан одговор. Јер је поред ових водених готово извесна и поплава народног незадовољства због начина на који бахата власт троши њихов новац.


#   Ниш   Трг краља Милана   фонтана   Народна странка
@StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима