Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Не може неко са књижицом да не буде лечен"

rssBookmark and Share

Ниш 28.03.2016 Б92

Циљ ДС је да грађани са здравственим књижицама могу да се лече и у државним и у приватним институцијама, каже посланик демократа и лекар Душан Милисављевић.

"Не може неко са књижицом да не буде лечен"

„Ако желите да мењате законе и да се борите против наших страхова морате то личним примером да урадите“, наводи лекар Клиничког центра у Нишу.

Како каже, испровоциран разним текстовима и поступцима желео је да искористи прилику да и он учини нешто па је и он потписао донорску картицу.

„Сви ми политичари у кампања причамо да желимо да мењамо ствари, али ово је права кампања да се нешто промени“, додаје он.

Милисављевић истиче да је Србија на дну лествице донора органа и да грађани често не дочекају дан да буду на списку за трансплантацију.

„Ми као Демократска странка позивамо све колеге да овај проблем морамо да решимо, морамо да поправимо закон и пружимо шансу грађанима да имају шансу за живот“, истиче он.

Он је истакао да ће наставити да се бори за интересе грађана у парламенту.

„Демократска странка је увек била толерантна организација која позива и окупља грађане. Водимо рачуна о здравству, наша законска решења из здравства су добра и зато су добијала подршку“, наводи Милисављевић.

Међутим, он додаје да је здравство годинама урушавано, да је преко 25 година било мало бриге и да тек треба да буду спроведене реформе. 

Како каже, приоритет Демократске странке ће бити изједначавање приватне и државне здравствене заштите и борба против корупције. 

„Постоје фамозна преусмеравања грађана из државних у приватне фирме... Не може директор државне институције да буде и власник приватне, не може неко ко има књижицу да не буде лечен“, наводи он. 

Према његовим речима, циљ је да грађани са књижицом могу и у приватну и у државну институцију, као и реформа здравственог осигурања и здравствене заштите.

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Душан Милисављевић   здравство   РФЗО  лечење  пацијенти  здравствена књижица  избори 2016
@demokrate @dusanorldusan @
[ Додај коментар ]