Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Ne može neko sa knjižicom da ne bude lečen"

rssBookmark and Share

28.03.2016. B92

Cilj DS je da građani sa zdravstvenim knjižicama mogu da se leče i u državnim i u privatnim institucijama, kaže poslanik demokrata i lekar Dušan Milisavljević.

"Ne može neko sa knjižicom da ne bude lečen"

„Ako želite da menjate zakone i da se borite protiv naših strahova morate to ličnim primerom da uradite“, navodi lekar Kliničkog centra u Nišu.

Kako kaže, isprovociran raznim tekstovima i postupcima želeo je da iskoristi priliku da i on učini nešto pa je i on potpisao donorsku karticu.

„Svi mi političari u kampanja pričamo da želimo da menjamo stvari, ali ovo je prava kampanja da se nešto promeni“, dodaje on.

Milisavljević ističe da je Srbija na dnu lestvice donora organa i da građani često ne dočekaju dan da budu na spisku za transplantaciju.

„Mi kao Demokratska stranka pozivamo sve kolege da ovaj problem moramo da rešimo, moramo da popravimo zakon i pružimo šansu građanima da imaju šansu za život“, ističe on.

On je istakao da će nastaviti da se bori za interese građana u parlamentu.

„Demokratska stranka je uvek bila tolerantna organizacija koja poziva i okuplja građane. Vodimo računa o zdravstvu, naša zakonska rešenja iz zdravstva su dobra i zato su dobijala podršku“, navodi Milisavljević.

Međutim, on dodaje da je zdravstvo godinama urušavano, da je preko 25 godina bilo malo brige i da tek treba da budu sprovedene reforme. 

Kako kaže, prioritet Demokratske stranke će biti izjednačavanje privatne i državne zdravstvene zaštite i borba protiv korupcije. 

„Postoje famozna preusmeravanja građana iz državnih u privatne firme... Ne može direktor državne institucije da bude i vlasnik privatne, ne može neko ko ima knjižicu da ne bude lečen“, navodi on. 

Prema njegovim rečima, cilj je da građani sa knjižicom mogu i u privatnu i u državnu instituciju, kao i reforma zdravstvenog osiguranja i zdravstvene zaštite.


#   DS   Dušan Milisavljević   zdravstvo   RFZO   lečenje   pacijenti   zdravstvena knjižica   izbori 2016
@demokrate @dusanorldusan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima