Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неком две, неком три функције

rssBookmark and Share

Пантелеј 16.09.2010. Извор: Јужне вести

Влада Србије именовала је Милета Илића за председника Управног одбора Института за упоредно право, чиме се нашао на чак три јавне функције.

Неком две, неком три функције

Илић, који се налази на челу Окружног одбора СПС у Нишу, народни је посланик ове партије и председник Скупштине града Ниша.

У Агенцији за борбу против корупције Илић речено нам је да обављањем посланичке и функције у Скупштини града није у сукобу интереса.

Према подацима које је почетком године доставио Агенцији за борбу против корупције, не рачунајући најновију функцију, Илић из јавних финансија месечно зарађује нешто мање од 200.000 динара. Као посланик прима паушал од 30.000, у Скупштини града прима "функционални додатак" од 36.000 и још 6.000 динара као одборник, док 117.000 динара месечно зарађује као професор Учитељског факултета.

Дупле функције

На више функција из Ниша налази се још неколико високих градских функционера.

Др Жарко Ранковић шеф је одборничке групе СПС у Скупштини градске општине Медијана и истовремено Градски већник.

Мирослав Ђорђевић одборник је Г17 плус у Скупштини градске општине Палилула и такође Градски већник.

Иако је став Агенције за борбу против корупције да су поменута двојица функционера у сукобу интереса, најновијим изменама закона, на које је Агенција уложила жалбу Уставном суду, омогућено им је да остану на функцијама до истека мандата јер су се у у тренутку ступања закона на снагу нашли на тим позицијама.

Ипак, Зоран Марковић, одборник Г17 плус у Скупштини градске општине Пантелеј од пре пар месеци је и одборник у Скупштини града Ниша. У Агенцији за борбу против корупције потврдили су нам да је реч о сукобу интереса, а с обзиром да је Марковић за градског одборника изабран након ступања на снагу закона, на њега се не односе одредбе измена које омогућавају да се функција задржи.

Марковићев коментар нисмо успели да добијемо.

 


#   Миле Илић   Жарко Ранковић   Мирослав Ђорђевић   Зоран Марковић   Пантелеј   Градски већник   дупле функције   градске општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима