Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки социјалисти: "Ми стојимо постојано" - након победе враћање Нишке телевизије граду, "Београду његово, нама у локалу наше"

rssBookmark and Share

Ниш 25.05.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Симболично на "Дан младости" 25. мај, уз мото и стихове бивше химне "Ми стојимо постојано", Градски и Општински одбор највеће нишке општине (Медијана) Социјалистичке партије у Нишу, предали су своје листе за предстојеће локалне изборе заказане за 21. јун.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Јутрос 10 сати у просторијама Градске општине Медијана, ОО СПС Медијана у коалицији са Јединственом Србијом, предата је изборна листу "Ивица Дачић Социјалистичка Партија Србије (СПС) - Драган Марковић Палма, Јединствена Србија (ЈС)".

Листу је предао проф. др Игор Новаковић, председник ОО СПС Медијана и бивши председник ГО Палилула, а први на листи је проф. др Жарко Ранковић.

Нешто касније у 12 сати, у Градској изборној комиси, ГО СПС у коалицији са ЈС, је предао изборну листу Ивица Дачић Социјалистицка Партија Србије (СПС) - Драган Марковић Палма, Јединствена Србија (ЈС) на челу са координатором и послаником СПС-а Новицом Тончевим. 

Први на градској листи је проф. др Миле Илић, а одмах иза њега, проф. др Игор Новаковић. 

Социјалисти на предстојеће изборе излазе спремни, освежени младим снагама, а спој са искуством старијих кадрова, виде као добитну комбинацију, сигурни су у тој политичкој организацији.

Новаковић: Политика није само сада, морамо да гледамо и на сутра..

"Овога пута идемо на победу, очекујемо много већи прценат него на прошлим изборима, бар онолики који ће нам обезбедити да будемо утицајни политички фактор у Нишу и спроведемо своје идеје. 

На политику, не може да се гледа само аналитички већ и синтетички, политика није само сада и у овом тренутку, мора да постоји план за будућност.

Неопходно је да вратимо људске и основне вредности, у правом смислу те речи, бесплатно образовање, здравство, да вратимо Нишлијама телевизију, односно, оснујемо Регионални јавни сервис, а Ниш заслужује да постане административни центар југоистока Србије", истиче проф. Новаковић, познат у свој "борби" за децентрализацију.

Ранковић: Добри односи са напредњацима..

Проф. др Жарко Ранковић је истако, да су досадашњи односи са Српском напредном странком били добри и изразио наду да ће се они у том смеру и наставити у евентуалној постизборној коалицији.

Илић: Освежени младима 

Проф. др Миле Илић, искусни политичар, за кога се каже да је у "његово време Ниш највише изграђен", изјавио је да ће СПС, ако буде у прилици да утиче, наставити тамо где се стало, пре свега у инфраструктури и недовршеним палновима још из 90-тих, сада обогаћен младим снагама.

Тончев: "Тројац у борби за децентарлизацију"..

Координатор и посланикк СПС-а Новица Тончев, такође један од гласних бораца за права грађана југа Србије, каже да "тројац" Илић, Новаковић и Тончев, сличних политичких схватања у СПС-у, може само да донесе изненађење на политичкој сцени Ниша.

 

 


#   Ниш   СПС   Медијана градска општина   Новица Тончев   Миле Илић   Игор Новаковић   Жарко Ранковић   Скупштина града Ниша   Драган Марковић   Драган Марковић Палма   Јединствена Србија   ГИК   Избори 2020
@socijalisti @redinmind @JS_domacinski @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима