Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Непопуларно, али неопходно: Мере штедње и у Нишу

rssBookmark and Share

10.10.2013. Autor: Tanjug

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је данас да са сарадницима интензивно ради на предлогу градског буџета за наредну годину који ће бити реалнији у погледу прихода из чега ће произаћи и програм штедње који је у складу са пакетом економских мера Владе Србије.

Непопуларно, али неопходно: Мере штедње и у Нишу

"Поздрављам пакет економских мера Владе Србије и мислим да је то први корак у озбиљном правцу ка изласку Србије на један стабилнији економски пут", рекао је Перишић.

Он сматра да је ово тек први пакет мера и да очекује да уследе ограничења у запошљавању у државним службама, градским институцијама, јавно-комуналном сектору, агенцијама.

"Мере су непопуларне, али су неопходне", казао је нишки градоначелник.
Он је најавио да ће градски будзет за наредну годину бити реалнији у погледу прихода, а из тога ће проистећи и шта и колико ће моћи да се потроши.

"Постоје обавезе које град мора да испуњава да би функционисао, као што су област социјалне заштите, одржавање школа, грејање, санбдевање водом, рад обданишта и слично", рекао је Перишић и напоменуо да ће се искористити све могућности за уштеде.

"Не можете планирати одлазак на Кубу, ако не знате колики су вам приходи и када ћете то примити, већ ћете одмор планирати на ближем и јефтинијем месту", казао је Перишић илуструјући опредељење да се не може трошити више од зарађеног.

Најављујући да предлог буџета ове године мора на јавну расправу, Перишић је додао да се нико до сада озбиљно није бавио тиме како да се приходи тог будзета увећају ефикаснијим искоришћавањем постојећих могућности.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима