Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nepopularno, ali neophodno: Mere štednje i u Nišu

rssBookmark and Share

10.10.2013. Autor: Tanjug

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je danas da sa saradnicima intenzivno radi na predlogu gradskog budžeta za narednu godinu koji će biti realniji u pogledu prihoda iz čega će proizaći i program štednje koji je u skladu sa paketom ekonomskih mera Vlade Srbije.

Nepopularno, ali neophodno: Mere štednje i u Nišu

"Pozdravljam paket ekonomskih mera Vlade Srbije i mislim da je to prvi korak u ozbiljnom pravcu ka izlasku Srbije na jedan stabilniji ekonomski put", rekao je Perišić.

On smatra da je ovo tek prvi paket mera i da očekuje da uslede ograničenja u zapošljavanju u državnim službama, gradskim institucijama, javno-komunalnom sektoru, agencijama.

"Mere su nepopularne, ali su neophodne", kazao je niški gradonačelnik.
On je najavio da će gradski budzet za narednu godinu biti realniji u pogledu prihoda, a iz toga će proisteći i šta i koliko će moći da se potroši.

"Postoje obaveze koje grad mora da ispunjava da bi funkcionisao, kao što su oblast socijalne zaštite, održavanje škola, grejanje, sanbdevanje vodom, rad obdaništa i slično", rekao je Perišić i napomenuo da će se iskoristiti sve mogućnosti za uštede.

"Ne možete planirati odlazak na Kubu, ako ne znate koliki su vam prihodi i kada ćete to primiti, već ćete odmor planirati na bližem i jeftinijem mestu", kazao je Perišić ilustrujući opredeljenje da se ne može trošiti više od zarađenog.

Najavljujući da predlog budžeta ove godine mora na javnu raspravu, Perišić je dodao da se niko do sada ozbiljno nije bavio time kako da se prihodi tog budzeta uvećaju efikasnijim iskorišćavanjem postojećih mogućnosti.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima