Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз звуке војних авиона, неуспео пуч против председника ГО Медијана у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Уз перформанс и copy-paste ситуацију са протеста у Србији на свим нивоима, одборници опозиционих странака у ГО Медијана покушали да смене председника и одустали од учешћа у раду те нишке општине.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На импровизованој конференцји за новинаре, испред зграде ГО Медијана, коју су спорадично прекидали звуци војних летилица Војске Србије вежбајући за војну параду заказану за 24. март у Нишу, лидери одборничких група у ГО Медијана покушали су да објасне своје разлоге за напуштање данашње седнице и захтеве за смену, актуелног предесдника општине, Небојше Коцића.

Између осталог, представници опозиције у највећој нишкој општини, наводе као разлоге за смену председника злоупотребу службеног аутомобила председника општине, намештање тендера за соларно дрвеће и партијско запошљавање у кабинету председника. 

Бивши председник Медијане и "перјаница" ДС-а, Драгослав Ћирковић, посебно је био инспиративан у својим оптужбама на рад актуелног општинског руководства, алудирајући на трошење буџетских средстава, а и сам у јавности опутужен као број 1. у трошењу новца на "римске представе", шта год то значило.

Поред зхтева за смену актуелног председника ГО Медијана, Небојше Коцића, шеф одборничке ДС-а Владимир Милошевић најавио је иступање опозиције из рада Скупштине општине, све док не дође до "демократских" промена у Србији, не прецизирајући шта то заиста значи.

Милошвић се сложио са констатацијом новинара, да је број грађна на протестима у Нишу све мањи, али није желео да одговор, на питање шта значи памфлет "да ови оду, а да се они не врате".

Прозвани Коцић, уз изношење писмених доказа о злоупотреби појединих опозиционих одборника општине, запитао се, јавно пред новинарима, "Како то, да опозициони одборници одустају од рада СО Медијана, а притом не заобилазе примања дневнице", која је, према његовим речима, скоро дупло повећана у његовом мандату.

Технички, захтев за смену председника Коцића потписало је само троје од девет, законски предвиђених одборника.

Опозициони одборници, правдају потпис тројице шефова одборничких група, као троје представника од девет одборника, што баца сумњу на озбиљност читавог данашњег, како кажу из ГО Медијана, неуспелог перформанса.

 

 


#   Ниш   СНС   Медијана градска општина   Драгослав Ћирковић   партијско запошљавање   Небојша Коцић
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима