Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Ниш, мој град": Заокружите број три, заједно смо у истој причи!

rssBookmark and Share

Ниш 20.03.2016. З.С. Е.М. Јужна Србија Инфо

"Заокружите број три, заједно смо у истој причи, да Ниш буде и бољи и лепши и успешнији", једна је од порука са данашње заједничке конференције за новинаре, коалиције "Ниш, мој град! – Демократска странка, СДС, НПС, ЛДП“, одржане у седишту Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"У првих сто дана локалне власти у граду, ако коалиција "Ниш, мој град! – Демократска странка, СДС, НПС, ЛДП“ победи на изборима обезбедиће првенствено стабилност у јавно комуналним предузећима, јер је очигледно да је стање хаотично што може да потопи цео Град као и његов буџет“, рекао је лидер нишког Народног покрета Србије, Бранислав Јовановић, на конференцији за новинаре коалиције "Ниш, мој град! – Демократска странка, СДС, НПС, ЛДП“.

Он каже да ће ова коалиција почети, ако дође на власт, и са реализацијом три пројекта која већ имају.

"Отварање нових индустријских зона и 10.000 нових радних места. Затим нам је важна изградња азила за псе јер судски процеси око уједа паса луталица коштају Град и ЈКП „Медиана“ на годишњем нивоу око 16.000.000 динара. Већ постоји место и пројекат где ће се изградити тај азил, а три године апелујем на градоначелника да почне са изградњом, јер смо у претходном периоду урадили прихватилиште за псе. Нишлије треба да верују да ћемо то реализовати, јер смо људи који иза себе имају резултате“, истиче Јовановић.

Јовановић је додао и да ако ова политичка опција дође на власт неће ширити мрежу испостава комуналне полиције у граду већ ће почети са реализацијом осам пројеката изградње нових обданишта, пет на градском и три на сеоском подручју као и да ће то бити њохов приоритет у првих сто дана локалне власти у граду.

Миодраг Станковић, председник градског одбора ДС Ниш, каже да ова коалиција  жели да исправи неправду која је учињена овом граду, да отвори нова радна места, да инвестира у будућност.

"Да млади људи виде перспективу у нашем граду што данас није случај. Окупили смо се, заједно смо на овим изборима, ми смо на броју три, на вама је да изађете у што већем броју и да урадите оно што сте рекли кроз истраживање", наглашава Станковић.

Он додаје да ће "Ниш, мој град! – Демократска странка, СДС, НПС, ЛДП“ улагати у село јер село мора да буде стуб развоја НИша. 

"Показали смо да знамо, да можемо у неким ранијим временима, када су нам грађани Ниша дали поверење, хоћемо опет то да радимо овде. Са мном су људи који знају и умеју, спој знања искуства, али и младости. Позив свима вама да изађете на изборе и заокружите број три", закључује Станковић.

Драгослав Ћирковић, председник градског одбора СДС Ниш, каже да је власт имала сјајну прилику да побољша живот у граду, а уместо да решава проблеме само је створила нове.

"Под број један направити нова радна места, пружити шансу младима, направити заједнички договор са људима у овом граду да Ниш постане један индустријски центар, регионални центар и центар који ће пре свега зауставити миграцију становништва из јужног дела Србије. Ми то можемо, имамо иза нас сјајне резултате, имамо спој младости, искуства и знања,одговорни смо људи, људи који на овим изборима побеђују. Заокружите број три, заједно смо у истој причи, да Ниш буде и бољи и лепши и успешнији", истакао је Ћирковић.

Раица Милићевић, повереник ЛДП Ниш, каже да ова коалиција очекује резултате који ће им дати прилику и шансу да у периоду који следи, након избора воде овај град.

"Радићемо пуно у време ове кампање  баш као што ћемо радити и након избора Наше је да  замолимо грађане да погледају имена кандидата које је кандидовала ова коалиција и да виде ко је шта радио у претходном периоду. Мислим да ће нам то бити довољно да добијемо прилику да овај град извучемо из ситуације у којој се тренутно налази", каже Милићевић.

Први на листи коалиције "Ниш, мој град! - Демократска странка, СДС, НПС, ЛДП", Владимир Домазет, каже да ова коалиција жели да врати Нишу достојанство и веру у будућност.

"Да нема проблема са градским предузећима, да нема незадовољства грађана које је на улицама овог града и дан данас, да покушамо да вратимо оно стање које је било некада. Ја предводим листу која има много младих, стручних људи којима треба дати поверење, потпуно нових људи и неколико нас старих који су већ знали проблеме овог града, који су водили овај град без проблема, без афера и управо зато сам се и прихватио да предводим једну овакву листу људи у које заиста имам поверење. На грађанима Ниша је да кажу да ли ће заокружити број три и да кажу да ли ће дати поверење овим људима", закључује Домазет.

"Ми немамо проблем са онима који су се предомислили и нису ишли до краја са нама, ово јесте победничка комбинација", рекао Бранислав Јовановић (НПС) одговарајући на питање новинара, како види одлазак Реформиста и ЗЗС из договорене коалиције.

Драгослав Ћирковић (СДС) одговарајући да ли себе ускоро види у"Медијани" као првог човека, рекао је, "Ја се пре свега поново враћам у политику, а да су ми "Медијана" и "Медијанци" више од политике то је велика истина", завршио је Ћирковић са осмехом.

"Велика је одговорност на нама, али овако удружени, у споју искуства и младости не морамо да бринемо за успех на изборима", рекао је Миодраг Станковић (ДС) одговарајући на питање о степену одговорности ове коалиције.


#   Ниш   ДС   ЛДП   Раица Милићевић   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   радна места   Миодраг Станковић   СДС   Владимир Домазет   избори 2016   Коалиција Ниш мој град
@demokrate @ldp @Mikica_S @socdemstranka @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима