Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: За УРС дани одбројани

rssBookmark and Share

21.08.2014. Новости

Социјалисти подржали Српску Напредну Странку у намери да препакује владајућу коалицију, Прихватамо све оно што предлажу СНС и градоначелник - каже Игор Новаковић

Ниш: За УРС дани одбројани

Сада је сасвим извесно да ће, већ од наредне седнице локалног парламента, чије је одржавање планирано у првој половини наредног месеца, у граду на Нишави почети да функционише нова владајућа коалиција, а у њој неће бити места за Уједињене регионе Србије. Јер, недавну изјаву челника овдашњих напредњака - да је на сарадњу са УРС стављена тачка - у међувремену је подржао и трећи коалициони партнер, СПС, са члановима своје групације.

 

Подсетимо, градоначелник Ниша и председник ГО СНС, проф. др Зоран Перишић - 15. августа - проценио је да УРС, најпре на седницама градског парламента, а затим и на конференцијама за медије, те на другим скуповима, наставља нападе на владајућу коалицију, његову странку и њега лично. Рече да је то превршило сваку меру...

- Сматрам то раскинутим првим чланом Коалиционог уговора о заједничком наступању, па коалиција са УРС у граду више не постоји - био је изричит Перишић.

Реакција СПС-ПУПС-ЈС била је очекивана, с обзиром на неке раније најаве, али и стабилне односе које имају са напредњацима.

- Све оно што предложе и предузму ГО СНС и градоначелник Перишић, око новог устројства владајуће коалиције, ми ћемо подржати. Ако премијер Вучић има пуну подршку СПС, логично је и да ми овде на локалу станемо иза нашег градоначелника - каже председник ОО СПС и шеф одборничке групе социјалиста у нишком парламенту, проф. др Игор Новаковић.

Реагујући на Перишићеву изјаву, први човек Уједињених региона Србије у Нишу, Бранислав Јовановић, каже да није много изненађен...

- Распад се десио преласком директора ПУ „Пчелица“, Зорана Јонића, у СНС, што се збило пре неколико месеци. Од тог тренутка, коалиција у првобитном саставу више не постоји, тим пре што су се потом догодила још нека „прелетања“ - истиче Јовановић.

Иначе, од укупно 61 одборника у нишкој Скупштини, СНС тренутно има 22, а СПС са коалиционим партнерима 11 - што је сасвим довољно за већину: чак и без неколико „бочних“ партнера. УРС је, са почетних 11, у међувремену „спао“ на само на четири представника. 


#   СПС   СНС   УРС   Зоран Перишић   Игор Новаковић   Бранислав Јовановић
@socijalisti @sns_srbija @regionisrbije @ProfdrPerisic @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима