Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Za URS dani odbrojani

rssBookmark and Share

21.08.2014. Novosti

Socijalisti podržali Srpsku Naprednu Stranku u nameri da prepakuje vladajuću koaliciju, Prihvatamo sve ono što predlažu SNS i gradonačelnik - kaže Igor Novaković

Niš: Za URS dani odbrojani

Sada je sasvim izvesno da će, već od naredne sednice lokalnog parlamenta, čije je održavanje planirano u prvoj polovini narednog meseca, u gradu na Nišavi početi da funkcioniše nova vladajuća koalicija, a u njoj neće biti mesta za Ujedinjene regione Srbije. Jer, nedavnu izjavu čelnika ovdašnjih naprednjaka - da je na saradnju sa URS stavljena tačka - u međuvremenu je podržao i treći koalicioni partner, SPS, sa članovima svoje grupacije.

 

Podsetimo, gradonačelnik Niša i predsednik GO SNS, prof. dr Zoran Perišić - 15. avgusta - procenio je da URS, najpre na sednicama gradskog parlamenta, a zatim i na konferencijama za medije, te na drugim skupovima, nastavlja napade na vladajuću koaliciju, njegovu stranku i njega lično. Reče da je to prevršilo svaku meru...

- Smatram to raskinutim prvim članom Koalicionog ugovora o zajedničkom nastupanju, pa koalicija sa URS u gradu više ne postoji - bio je izričit Perišić.

Reakcija SPS-PUPS-JS bila je očekivana, s obzirom na neke ranije najave, ali i stabilne odnose koje imaju sa naprednjacima.

- Sve ono što predlože i preduzmu GO SNS i gradonačelnik Perišić, oko novog ustrojstva vladajuće koalicije, mi ćemo podržati. Ako premijer Vučić ima punu podršku SPS, logično je i da mi ovde na lokalu stanemo iza našeg gradonačelnika - kaže predsednik OO SPS i šef odborničke grupe socijalista u niškom parlamentu, prof. dr Igor Novaković.

Reagujući na Perišićevu izjavu, prvi čovek Ujedinjenih regiona Srbije u Nišu, Branislav Jovanović, kaže da nije mnogo iznenađen...

- Raspad se desio prelaskom direktora PU „Pčelica“, Zorana Jonića, u SNS, što se zbilo pre nekoliko meseci. Od tog trenutka, koalicija u prvobitnom sastavu više ne postoji, tim pre što su se potom dogodila još neka „preletanja“ - ističe Jovanović.

Inače, od ukupno 61 odbornika u niškoj Skupštini, SNS trenutno ima 22, a SPS sa koalicionim partnerima 11 - što je sasvim dovoljno za većinu: čak i bez nekoliko „bočnih“ partnera. URS je, sa početnih 11, u međuvremenu „spao“ na samo na četiri predstavnika. 


#   SPS   SNS   URS   Zoran Perišić   Igor Novaković   Branislav Jovanović
@socijalisti @sns_srbija @regionisrbije @ProfdrPerisic @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima