Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPS i URS za strogu kontrolu zapošljavanja

rssBookmark and Share

14.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Čelnici Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona u Nišu rekli su danas da se zalažu za strogu kontrolu zapošljavanja u javnim preduzećima i ustanovama i spremni su da preduzmu disciplinske mere protiv rukovodećih ljudi iz svojih stranaka ukoliko budu učestvovali u nekontrolisanom prijemu novih radnika.

SPS i URS za strogu kontrolu zapošljavanja

Predsednik Okružnog odbora SPS u Nišu Igor Novaković, komentarišući stranačko i porodično zapošljavanje u javnim preduzećima u kojoj su direktori iz Demokratske stranke, rekao je da vladajuća većina (SNS, SPS-PUPS-JS, URS) "nije htela smene direktora preko noći", ali su zato oni iskoristili period posle izbora koje su izgubili da "udome svoje kadrove i svoje srodnike".

"Neviđena je drskost da direktorka Gradske toplene primi svog sina i da se nekontrolisano zapošljava u drugim preduzećima čime se direktno ugrožava gradski budzet", kazao je Novaković.

On je, komentarišući informacije da je bilo nekontrolisanog zapošljavanja u JP "Gorica" gde je direktor iz redova socijalista, rekao da se zalaže za preduzimanje disciplinskih mera protiv svih direktora bez obzira da li su iz ove ili one partije, vladajuće većine ili opozicije ako se potvrdi tačnost takvih informacija.

"DS nas proziva zbog sukoba interesa, a sukoba nema. Znači ponestalo im je tema, a na drugoj strani njihovi direktori ugrožavaju funkcionisanje grada. Ispada da je odmah posle izbora trebalo da ih smenimo da bi spasili grad," naveo je Novaković uz napomenu da čvrsto veruje da su "smene preko noći" prevaziđene metode.

Predsednik URS-a u Nišu Branislav Jovanović rekao je da su u DS zakasnili sa disciplinskim merama protiv direktora koji su nekontrolisano primali nove radnike, jer njihovi kadrovi to rade još od početka godine, a ne samo posle izbora.

"Mi nismo u toj priči i naši direktori to nisu radili. Prozivaju nas zbog JP 'Medijana' a tamo je zaposleno oko 20 higijeničara na određeno vreme". Naš partijska knjiživca, kako je rekao, nije uslov za posao.

"Na vreme smo upozorili naše direktore da se 'ne igraju vatrom' i da mogu da zapošljavaju samo kada postoje upražnjena mesta, ako je neko napustio preduzeće ili je otišao u penziju", dodao je Jovanović uz spremnost da se u slučaju drugačijeg ponašanja direktora URS-a odmah preduzimaju disciplinske mere u stranci.

Predsednik UO Gradske toplane, Dragomir Ilić, rekao je novinarima, povodom informacije da je direktorka Gorica Mitić zaposlila svog sina u tom preduzeću, da taj organ nije dao saglasnost na poslednja dva predloga izmene sistematizacije.

Izmena sistematizacije poslednji put pokušana je pre mesec dana i saglasnost nije data, pa su netačne tvrdnje da se sa prijemom novih radnika saglasio UO tog preduzeća.

Portparol Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Dragana Stojanović Krstić rekla je juče da je pokrenut disciplinski postupak protiv pojedinih direktora javnih preduzeća iz te stranke koji su nekontrolisanim zapošljavanjem novih radnika posle izbora narušili ugled DS.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je sredinom ove sedmice da je u javnim preduzećima i ustanovama posle izbora zaposleno više od 200 novih radnika i da je uglavnom reč o onim preduzećima na čijem čelu su kadrovi DS.

Perišić je rekao da "enormno stranačko zapošljavanje u javnim preduzećima i ustanovama koje prerasta i u porodično, do sada nije bilo poznto na niškoj političkoj sceni".


#   SPS   URS   Zoran Perišić   Igor Novaković   Dragana Stojanović Krstić   Branislav Jovanović   Dragomir Ilić   Gorica Mitić   disciplinski postupak
@socijalisti @regionisrbije @ProfdrPerisic @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima