Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова власт, стари приоритети

rssBookmark and Share

Врање 24.07.2012. Izvor : RTS |

Сваки трећи мештанин у општинама Пчињског округа је без посла. Побољшање стандарда грађана и оживљавање привреде биће приоритет у наредном периоду, рекли су сви председници општина тог округа и градоначелник Врања.

Нова власт, стари приоритети

Оживљавање привреде, повећање запослености и стандарда грађана основни је циљ власти у општинама Пчињског округа. У индустријској зони у Владичином Хану већина предузећа је у стечају.

Председник општине Владичин Хан Горан Младеновић каже да ће затражити да се, тамо где је могуће, процес оживљавања привреде "приведе намени" и затражи помоћ од републичких органа.

Врање и Сурдулица предњаче у односу на остале општине Пчињског округа. Мања је стопа незапослености, више је успешних привредних предузећа, али и ту има много посла.

Председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић каже да је основни циљ привредни развој, нова радна места и смањење трошкова.

У неразвијеним општинама стопа незапослености је и до 50 одсто. У Трговишту, градским буџетом може да се финансира изградња једног регионалног пута.

Председник општине Трговиште Радослав Јордановић каже да су одређене позиције буџета, који је усвојен децембра, до 31. маја су потрошене.

У Бујановцу, на почетку мандата, добро функционише нова, мултиетничка албанско-српска влада.

"Приоритет је привредни развој, развој инфраструктуре и укључивање Албанаца у државне структуре", истиче Нагип Арифи, председник општине Бујановац.

У Пчињском округу је 29.000 незапослених. Предуслов за привлачење инвестиција је инфраструктура.

Будимир Михајловић, начелник Пчињског округа каже да је су приоритети довођење гасовода од Лесковца према југу Србије, завршетак пута и Коридора 10.

Све скупштине су конституисане. У Врању СПС има новог коалиционог партнера - СНС. Исти су председници у општинама Сурдулици, Босилеграду и Прешеву.


#   Врање   Владичин Хан   Сурдулица   Трговиште   Горан Младеновић   Дејан Тричковић   Пчињски округ   Радослав Јордановић   Нагип Арифи   незапосленост   Будимир Михајловић   председник општине   радна места   1. мај
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима