Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova vlast, stari prioriteti

rssBookmark and Share

Vranje 24.07.2012. Izvor : RTS |

Svaki treći meštanin u opštinama Pčinjskog okruga je bez posla. Poboljšanje standarda građana i oživljavanje privrede biće prioritet u narednom periodu, rekli su svi predsednici opština tog okruga i gradonačelnik Vranja.

Nova vlast, stari prioriteti

Oživljavanje privrede, povećanje zaposlenosti i standarda građana osnovni je cilj vlasti u opštinama Pčinjskog okruga. U industrijskoj zoni u Vladičinom Hanu većina preduzeća je u stečaju.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović kaže da će zatražiti da se, tamo gde je moguće, proces oživljavanja privrede "privede nameni" i zatraži pomoć od republičkih organa.

Vranje i Surdulica prednjače u odnosu na ostale opštine Pčinjskog okruga. Manja je stopa nezaposlenosti, više je uspešnih privrednih preduzeća, ali i tu ima mnogo posla.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković kaže da je osnovni cilj privredni razvoj, nova radna mesta i smanjenje troškova.

U nerazvijenim opštinama stopa nezaposlenosti je i do 50 odsto. U Trgovištu, gradskim budžetom može da se finansira izgradnja jednog regionalnog puta.

Predsednik opštine Trgovište Radoslav Jordanović kaže da su određene pozicije budžeta, koji je usvojen decembra, do 31. maja su potrošene.

U Bujanovcu, na početku mandata, dobro funkcioniše nova, multietnička albansko-srpska vlada.

"Prioritet je privredni razvoj, razvoj infrastrukture i uključivanje Albanaca u državne strukture", ističe Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac.

U Pčinjskom okrugu je 29.000 nezaposlenih. Preduslov za privlačenje investicija je infrastruktura.

Budimir Mihajlović, načelnik Pčinjskog okruga kaže da je su prioriteti dovođenje gasovoda od Leskovca prema jugu Srbije, završetak puta i Koridora 10.

Sve skupštine su konstituisane. U Vranju SPS ima novog koalicionog partnera - SNS. Isti su predsednici u opštinama Surdulici, Bosilegradu i Preševu.


#   Vranje   Vladičin Han   Surdulica   Trgovište   Goran Mladenović   Dejan Tričković   Pčinjski okrug   Radoslav Jordanović   Nagip Arifi   nezaposlenost   Budimir Mihajlović   predsednik opštine   radna mesta   1. maj
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima