Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НУНС осудио поступак обезбеђења градске скупштине

rssBookmark and Share

07.08.2013. СР

Независно удружење новинара Србије (НУНС) најоштрије је осудило скандалозни поступак обезбеђења Скупштине града Ниша које је јуче прво забранило рад новинарској екипи нишке ТВ Белами, а затим их избацило на улицу.

НУНС осудио поступак обезбеђења градске скупштине

На снимку који је сниматељ, ипак, успео да направи види се и чује бахатост припадника обезбеђења који извештачкој екипи, између осталог, прети: “Спусти камеру доле, да ти не изломим камеру”. На указивање новинара да имају право да снимају и да он то нема право да забрани, припадник обезбеђења Градске куће је казао “тако ми је речено”, затим одгурнуо новинара и ударио камеру.

Екипа ТВ Белами је снимала просторије градске куће док је чекала Дејана Андрејевића, начелника службе за послове градоначелника како би добила његову изјаву поводом забране директног преноса. Андрејевић се није појавио док су новинар и сниматељ били у Градској кући, а потом је обезбеђење избацило новинара и сниматеља.

- Служба обезбеђења је грубо, уз псовке и вређање забранила нашој екипи да технички припреми пренос и физички је удаљила новинара и сниматеља из градске куће, “по наређењу начелника”, Саопштено из ове Нишке регионалне телевизије.

Градоначелник забранио директан пренос КЗШ

Начелник службе за послове градоначелника Ниша Дејан Андрејевић забранио је непосредно пре конференције РТВ Белами да уживо преноси конференцију за новинаре градоначелника Перишића на којој је говорио о будућем изгледу владајуће коалиције у Нишу и евентуалним персоналним променама.

Након што је Белами најавио пренос конференције уживо, Андрејевић се јавио редакцији те телевизије и рекао да неће дозволити пренос.

- Имам такво наређење од градоначелника, он не жели да се конференција преноси уживо, рекао је Андрејевић, без детаљнијих објашњења.


#   НУНС   Дејан Андрејевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима