Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

NUNS osudio postupak obezbeđenja gradske skupštine

rssBookmark and Share

07.08.2013. SR

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo skandalozni postupak obezbeđenja Skupštine grada Niša koje je juče prvo zabranilo rad novinarskoj ekipi niške TV Belami, a zatim ih izbacilo na ulicu.

NUNS osudio postupak obezbeđenja gradske skupštine

Na snimku koji je snimatelj, ipak, uspeo da napravi vidi se i čuje bahatost pripadnika obezbeđenja koji izveštačkoj ekipi, između ostalog, preti: “Spusti kameru dole, da ti ne izlomim kameru”. Na ukazivanje novinara da imaju pravo da snimaju i da on to nema pravo da zabrani, pripadnik obezbeđenja Gradske kuće je kazao “tako mi je rečeno”, zatim odgurnuo novinara i udario kameru.

Ekipa TV Belami je snimala prostorije gradske kuće dok je čekala Dejana Andrejevića, načelnika službe za poslove gradonačelnika kako bi dobila njegovu izjavu povodom zabrane direktnog prenosa. Andrejević se nije pojavio dok su novinar i snimatelj bili u Gradskoj kući, a potom je obezbeđenje izbacilo novinara i snimatelja.

- Služba obezbeđenja je grubo, uz psovke i vređanje zabranila našoj ekipi da tehnički pripremi prenos i fizički je udaljila novinara i snimatelja iz gradske kuće, “po naređenju načelnika”, Saopšteno iz ove Niške regionalne televizije.

Gradonačelnik zabranio direktan prenos KZŠ

Načelnik službe za poslove gradonačelnika Niša Dejan Andrejević zabranio je neposredno pre konferencije RTV Belami da uživo prenosi konferenciju za novinare gradonačelnika Perišića na kojoj je govorio o budućem izgledu vladajuće koalicije u Nišu i eventualnim personalnim promenama.

Nakon što je Belami najavio prenos konferencije uživo, Andrejević se javio redakciji te televizije i rekao da neće dozvoliti prenos.

- Imam takvo naređenje od gradonačelnika, on ne želi da se konferencija prenosi uživo, rekao je Andrejević, bez detaljnijih objašnjenja.


#   NUNS   Dejan Andrejević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima